Fira de la ratafia de Centelles

FIRA DE LA RATAFIA DE CENTELLES

Durant el cap de setmana de l’11 i el 12 de juny es celebra la Fira de la ratafia de Centelles

La ratafia és una beguda tradicional de les terres catalanes amb més de mil anys d’antiguitat. Reconeguda com Denominació Geogràfica, s’afirma popularment que, degut a que cada llar elabora la seva, existeix una gran multitud de receptes. Aquest licor es prepara a base de nous verdes, aiguardent o alcohol. Es barreja amb varies herbes aromàtiques i medicinals, i segueix un procés de maceració durant un cert temps a “sol i serena”.

Centelles esdevé un espai pels amants de la ratafia i per aquells que encara no la coneixen i volen endinsar-se en el món que de la ratafia se’n desprèn. En la fira s’hi poden trobar tres vessants destacades:

  1.  La comercial, que inclou l’espai firal, on es troben parades de ratafia de diferents productors catalans.
  2. La gastronòmica, amb una gran varietat de jornades i xerrades, com ara: taller d’olors per reconèixer les diverses plantes aromàtiques o el taller de com realitzar una ratafia a casa.
  3. La lúdica, amb moltes activitats complementàries destinades a tots els públics

I per últim l’acte amb més rellevància que és el clàssic Concurs de ratafia de Centelles. Va enfocat a qualsevol persona que vulgui presentar la seva pròpia ratafia casolana elaborada amb mètodes artesanals.

Descarrega’t el Programa de la Fira de la ratafia de Centelles
Per més informació, visita www.centelles.cat

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details