Fira de la Perdiu

FIRA DE LA PERDIU DE VILANOVA DE MEIÀ

Cada segon diumenge de novembre, el 13 de novembre, se celebra la Fira de la Perdiu, antigament Fira de Sant Martí en la qual s’hi comercialitzaven una gran quantitat de productes del camp. És una de les festes més importants del poble i la seva característica és el seu mercat de perdius, un element típic i històric de la zona.

Durant tot el dia, el mercat acull artesans i productors de proximitat, així com activitats culturals diverses, exhibicions, concerts i xerrades.

Una de les activitats més importants que es celebren és el concurs de perdius en que hi participen tots els expositors que venen a la fira. Un jurat presidit pel president de la Federació de Caça de les terres de Lleida concedeix un seguit de premis als millors exemplars, als millors perdigots i a les millors parelles, així com el de constància a la Fira i a l’expositor més jove.

Aquest concurs, que es va crear amb la recuperació i nova promoció de la fira, té com a finalitat incentivar una mica més la participació dels criadors de perdius en el certamen, a part de  la venda dels exemplars exposats o dels que tenen a casa, de les quals aquestes que porten aquí només en són una mostra.

Vilanova es converteix de nou per un dia en el centre comercial de la Coma de Meià i en el lloc de trobada de centenars de persones vingudes dels indrets més allunyats del país.

Per a més informació, visita www.vilanovameia.cat

Organitza:

Event Details
Photos
Leave a Comment

Event Details