Fira de la Llenega

FIRA DE LA LLENEGA

Bolets, cuina, patrimoni i tradició

L’últim cap de setmana d’octubre, en concret el 29 d’octubre, se celebra a Cardona la popular Fira de la Llenega. El visitant hi trobà parades per comprar llenegues i altres varietats de bolets i una mostra micològica per conèixer millor els bolets del país.

Una mostra dedicada al món dels bolets que acull diverses activitats relacionades amb aquest producte típic del municipi.

La mostra ofereix un ampli ventall d’activitats amb degustació de la cuina dels bolets, venda de tot tipus i productes alimentaris artesanals amb elaboracions de bolets (patés, confitats, conserves) i altres productes alimentaris naturals com codonyat, allioli de codony, embotits, formatges, mels, etc.,  a més de:

  • Exposicions
  • Conferències
  • Concursos relacionats amb els bolets
  • Festival Infantil “Tocats del Bolet”, per als boletaries més petits!

A més de llenegues, també hi trobem tot tipus de bolets: rovellons, fredolics, camassecs, reigs, surenys, moixernons, camagrocs, carlets, trompetes, llengües de bou, …

La vessant gastronòmica hi és representada per la degustació que ofereixen diferents establiments de restauració de Cardona.

Entre d’altres plats hi podem tastar : botifarra de llenega, peu, orella i morro de porc amb llenegues, rodó de vedella amb llenegues i pastís de llenegues amb escamarlans. Cada any les receptes són diferents i sempre basades en la cuina de tardor i amb la llenega com a protagonista.

Per més informació, visita www.cardonaturisme.cat
No t’ho pots perdre!

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details