Vianda, festival de gastronomia de muntanya

VIANDA – FESTIVAL DE GASTRONOMIA DE MUNTANYA

Alimentació, economia, cultura i sostenibilitat seran els eixos de Vianda, un festival de gastronomia de muntanya que se celebrarà a la Pobla de Segur, amb caràcter anual.

Una de les fortaleses de la Pobla de Segur i del conjunt de la comarca és el teixit productiu en l’àmbit de l’agroalimentació: ramaders, pastors, agricultors, carnissers, xarcuters, formatgers, apicultors, forners, pastissers, cervesers, viticultors, fabricants de licors… Són essencials per al  desenvolupament econòmic, social i cultural del poble. 

Des de l’Ajuntament, volem posar en valor a cada ramader, a cada elaborador i a cada productor, i per això treballem en la creació d’un esdeveniment que, transversalment i en format de xarxa, connecti l’alimentació, la nutrició, la salut, l’economia, la sostenibilitat, la cultura i l’educació.

Què seria la Pobla de Segur i els territoris de muntanya sense la ramaderia i el sector agroalimentari?

Hem de donar a conèixer les nostres singularitats, posar-nos en el lloc destacat que ens pertoca en el mapa de l’agroalimentació dels Pirineus i de Catalunya, i convertir en oportunitats de desenvolupament les nostres fortaleses. Per això, s’ha organitzat un esdeveniment de caràcter anual anomenat Vianda. Festival Gastronòmic de Muntanya.

Vianda vol ser transversal, local i global: mercat, gastronomia, divulgació, espais d’experimentació i de gaudir, lloc d’aprenentatge i d’intercanvi de coneixements, cultura i valorització dels recursos del territori.

El marc permanent de Vianda serà la cultura agroalimentària de la Pobla i del Pallars, però el protagonisme canviarà en cada edició. La idea principal és que hi hagi demostracions de cuina, maridatges, tastos guiats, tallers participatius, oficis tradiconals, música, literatura, àpats populars i un mercat de viandes i d’artesania del cuir, la llana i la ceràmica.

Des de l’Ajuntament, sabem que és important comptar, des de la primera edició, amb la complicitat dels poblatans i poblatanes que vulguin compartir els seus coneixements, la seva energia i sumar per a fer de Vianda un esdeveniment de referència. Entre tots podrem construir un projecte més fort culturalment, socialment i econòmicament.

Us esperem a Vianda, el festival de gastronomia de la muntanya durant el mes de març (dates per confirmar). 

Per a més informació, visita www.lapobladesegur.cat

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details