Vianda, festival de gastronomia de muntanya

VIANDA – FESTIVAL DE GASTRONOMIA DE MUNTANYA

Alimentació, economia, cultura i sostenibilitat seran els eixos de Vianda, un festival de gastronomia de muntanya que se celebrarà a la Pobla de Segur, amb caràcter anual.

Una de les fortaleses de la Pobla de Segur i del conjunt de la comarca és el teixit productiu en l’àmbit de l’agroalimentació: ramaders, pastors, agricultors, carnissers, xarcuters, formatgers, apicultors, forners, pastissers, cervesers, viticultors, fabricants de licors… Són essencials per al  desenvolupament econòmic, social i cultural del poble. 

Des de l’Ajuntament, volem posar en valor a cada ramader, a cada elaborador i a cada productor, i per això treballem en la creació d’un esdeveniment que, transversalment i en format de xarxa, connecti l’alimentació, la nutrició, la salut, l’economia, la sostenibilitat, la cultura i l’educació.

Què seria la Pobla de Segur i els territoris de muntanya sense la ramaderia i el sector agroalimentari?

Hem de donar a conèixer les nostres singularitats, posar-nos en el lloc destacat que ens pertoca en el mapa de l’agroalimentació dels Pirineus i de Catalunya, i convertir en oportunitats de desenvolupament les nostres fortaleses. Per això, s’ha organitzat un esdeveniment de caràcter anual anomenat Vianda. Festival Gastronòmic de Muntanya.

Vianda vol ser transversal, local i global: mercat, gastronomia, divulgació, espais d’experimentació i de gaudir, lloc d’aprenentatge i d’intercanvi de coneixements, cultura i valorització dels recursos del territori.

El marc permanent de Vianda serà la cultura agroalimentària de la Pobla i del Pallars, però el protagonisme canviarà en cada edició. La idea principal és que hi hagi demostracions de cuina, maridatges, tastos guiats, tallers participatius, oficis tradiconals, música, literatura, àpats populars i un mercat de viandes i d’artesania del cuir, la llana i la ceràmica.

Des de l’Ajuntament, sabem que és important comptar, des de la primera edició, amb la complicitat dels poblatans i poblatanes que vulguin compartir els seus coneixements, la seva energia i sumar per a fer de Vianda un esdeveniment de referència. Entre tots podrem construir un projecte més fort culturalment, socialment i econòmicament.

Us esperem a Vianda, el festival de gastronomia de la muntanya durant el mes de març (dates per confirmar). 

Per a més informació, visita www.lapobladesegur.cat

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details
Suscripcions

PUBLICITAT

Anuncia't

PUBLICITAT

turisme catalunya revista esdeveniments rutes racons que fer catalunya agenda turistica propostes

PUBLICITAT

turisme catalunya revista esdeveniments rutes racons que fer catalunya agenda turistica propostes