Festival Toca’m de Tortosa

FESTIVAL TOCA’M DE TORTOSA

Enguany es celebra la primera edició del Festival Toca’m. Aquest es celebra ja que es vol seguir la iniciativa que va dur a terme Cor LaBinota, el 21 de juny de 2019, coincidint amb el Dia Mundial de la Música, va instal·lar un piano de cua a la plaça de l’Àngel per a que tothom que passés per aquell punt poguès tocar-lo lliurement. Va resultar ser una bonica festa improvisada, plena d’emocions al mig del carrer!

Podeu gaudir d’aquest fet únic durant el cap de setmana del 17 al 19 de juny a la capital del Baix Ebre. Ideats pels pianistes Manel Miró i Maria Lombarte, aquest festival preten apropar el piano a la gem de Trotosa i les Terres de 

El Festival Toca’m dona un pas endavant, transformant-se en un festival sense precedents a la resta del territori català. Seguint la iniciativa esmentada previament, omplint el formulari se us assignarà un piano, dia i frànja horària per a gaudir d’una oportunitat ideal per a demostrar les habilitats amb el teclat.

Toca’m al riu

El riu Ebre és un dels elements més significatius de la vila de Tortosa, és per aquest motiu que el diumenge 18 de juny es duran a terme dos concerts al costat del riu: un durant el matí, amb llum clara i vibrant i l’altre al capvespre, amb els colors càlids del final del dia.

Toca’m didàctic i Toca’m a les escoles

Amb la unitat didàctica “Coneixem el piano”, es pretén donar a conèixer tot allò que envolta al pianoals alumnes de primària del municipi. D’afegit, el dissabte 18, en el parc Teodor Gonzàlez, l’organització ofereix una classe de piano.

Toca’m social

Durant el cap de setmana s’instal·laran pianos als Hospitals i Residències Geriàtriques de Tortosa per a que ningú es quedi sense gaudir d’aquesta celebració.

Toca’m nocturn

Per viure la millor música sota les estrelles, es duran a terme dos concerts en un format especial.

Toca’m i dansa

L’organització ha creat un espai on combinar la música per a piano amb la dansa. Comptarem amb la col·laboració de ballarins i escoles de dansa i ball de Tortosa: professionals i alumnes que actuaran al costat dels pianistes, movent-se al so de la música.

Toca’m i belles arts

Amb la col·laboració i participació de les Escoles d’Art de Tortosa, serem testimonis de creacions artístiques improvisades a partir de la inspiració provocada per la música i el pianista.

El festival Toca’m col·labora amb La Fundació Conservatori del Liceu, 7 dels seus alumnes mostraran els seus repertoris musicals, de gran dificultat i bellesa el dissabte 18 de juny a la Plaça d’Espanya de les 11h fins les 13h i de les 17h a les 19h.

A tot això, es duran a terme diversos concerts durant tot el cap de setmana. Albert Guinovart procedirà a realitzar el concert inagural el divendres 17 a les 20:30h a la Plaça d’Espanya. Marco Mezquida mostrarà una demostració de piano a sol el dissabte 18 a les 21h a la Plaça d’Espanya.

La llista de concerts vindrà seguida de Xavi Torres, el mateix divendres 17 a les 23h a la Plaça d’Espanya.

El dissabte 18 de juny podreu gaudir del concert de Meritxell Noguer a l’ecenari dels Reials Col·legis a les 12h.

Nominada com a Rising Star per la BBC Music Magazine, Laura Farré Rozada ens portarà el treball “Nimbus” el dissabte 18 a les 18h a l’escenari dels Reials Col·legis.

El sevillà Andrés Barrios, transporta les seves arrels andaluses al piano, combinant-lo amb flamenc, podreu gaudir-lo el dissabte 18h les 18:30h al Parc Teodor Gonzàlez.

La jove pianista, Cèlia Margalef Boquera, durà a terme dues represantacions musicals, el dissabte 18 de juny a les 21h i a les 23h a l’escenari Reials Col·legis.

La pianista i compositora sabadellenca Premi Enderrock 2022, Laura Andrés, protagonitzarà un dels concerts del TOCA’M DE NIT, a la mitjanit del dissabte 18 al Parc Teodor Gonzàlez.

Marta Cascales Alimbau, ens mostrarà el seu primer àlbum “Light-House” el diumenge 19 a les 12h a Pont Roig.

Al mateix dia i hora, a la Plaça dels Dolors, es durà a terme la representació de Pablo Rodríguez i Humberto Rios, violí i piano, ens presentaran “Conversaciones”

Joan Pau, conegut per ser músic i director musical del grup “Els Pets”, presentarà el seu projecte “Cançons de fi de segle” el diumenge 19 a les 19:30h a l’Embarcador del riu.

La cloenda del festival vindrà donada per Clara Peya el diumenge 19 a les 21h a la plaça de la Catedral.

Per a més informació, visita www2.tortosa.cat

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details