27è Festival del Comte Arnau

SANT JOAN DE LES ABADESSES I EL 27è FESTIVAL DEL COMTE ARNAU

Des de fa més de 25 anys, cada estiu, durant els mesos de juliol i agost, se celebra el Festival del Comte Arnau, un festival cultural i multidisciplinari promogut per l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses.

L’objectiu d’aquest festival és clar, la recuperació i la pervivència de la llegenda del Comte Arnau, un personatge mític molt arrelat a la vila, el qual n’és un element identificador i promocional. T’animes a vindre?

El Festival del Comte Arnau va començar essent un festival molt local, amb un públic que era majoritàriament del municipi. Amb els pas dels anys, ha anat esdevenint un festival de referència a la comarca, millorant la qualitat, fet que s’ha traduït amb l’augment de públic de municipis de la resta del Ripollès, així com de les comarques veïnes. Ens les darreres edicions s’ha comptat amb públic d’arreu de Catalunya. Un públic no només atret per la oferta cultural notable, si no també per la ubicació on se celebra el festival, d’alt valor patrimonial, com és el Monestir de Sant Joan de les Abadesses i el centre històric de la vila. 

PROGRAMACIÓ

Enguany se celebrarà la 27a edició, que es presentarà el 2 de juliol, al Palau de l’Abadia, amb una conferència a càrrec de Ronald Puppo, traductor i professor de la UVic-UCC sobre l’obra de Joan Maragall. El festival comptarà amb quatre concerts que tindran lloc els dissabtes 9, 16, 23 i 30 de juliol, dels grups Priorart Ensemble, Sopa de Cabra, The Swimming Boys Quartet amb Sophie Allen i The Rusties Blues Band

Durant el mes d’agost, concretament els dies 10, 11, 17, 18, 24 i 2, tindran lloc les visites dramatitzades Els desitjos del Comte Arnau, així com la caminada nocturna Cercant les petjades del Comte Arnau, prevista pel dissabte 20 d’agost.

Així mateix, durant aquests dos mesos es podrà degustar el “dolç del Comte Arnau”, postres inspirats en els receptaris de la cuina medieval, a les fleques i a les pastisseries de la vila.

A part de la programació d’espectacles i concerts, el festival també inclou activitats complementàries com les visites dramatitzades “Els desitjos del Comte Arnau”, intepretant la llegenda de manera amena i amb algun toc d’humor perquè pugui ser atractiva tant per a adults com per als més menuts.

També s’organitza una caminada nocturna anomenada “Les petjades del Comte Arnau”, de nivell fàcil i per a tots els públics, que recorre indrets propers a la vila relacionats amb la llegenda, i que també acostuma a incloure alguna sorpresa teatralitzada.

Per a més informació sobre el festival i la venda d’entrades, visita www.santjoandelesabadesses.cat

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details