Festival de Senderisme Ripollès Discovery Walking

FESTIVAL DE SENDERISME – RIPOLLÈS DISCOVERY WALKING

Un any més la comarca del Ripollès serà present als FESTIVALS DE SENDERISME DELS PIRINEUS, un projecte de cooperació territorial nascut en l’àmbit de l’Alt Pirineu i Aran i que celebra ja la seva vuitena edició. Les comarques que formem part de la xarxa de senders Itinerànnia (Ripollès-Garrotxa-Alt Empordà) seguim formant part d’aquesta iniciativa per cinquè any consecutiu.

En el marc de la promoció que es realitza des de RIPOLLÈS TURISME, l’Agència de Desenvolupament del Ripollès juntament amb la Xarxa de Senders Itinerànnia ha organitzat una nova edició del RIPOLLÈS DISCOVERY WALKING, una acció per donar a conèixer la comarca a través d’excursions guiades a la natura.

Participar al festival de senderisme és una oportunitat excel·lent per gaudir de la muntanya a un altre ritme, acompanyats de guies interpretadors locals que estimen el territori i que ens aniran descobrint el patrimoni natural i cultural del Ripollès.

El Ripollès Discovery Walking se celebra novament a la tardor, els dies 29, 30 de setembre i 1 d’octubre. Un PROGRAMA ben atractiu amb 12 activitats distribuïdes per tota la comarca de diferents nivells de dificultat perquè tothom hi tingui cabuda: circuits d’orientació, descens de barrancs, per boscos i corriols, al costat de gorgs i salts d’aigua, conèixer les pràctiques ramaderes tradicionals, observar i fotografiar la flora i la fauna, descobrir les llegendes i el romànic de la comarca, gaudir de l’espectacle sonor de la brama del cérvol, viure l’experiència de fer un cim sota la lluna plena i moltes coses més!  Totes les activitats inclouen un “kit del senderista” amb Producte del Ripollès.


Activitats divendres, 29 de setembre de 2023

El divendres es donarà el tret de sortida al festival de senderisme del Ripollès amb dues activitats que tindran lloc a la tarda. La primera consisteix en un petit recorregut a la zona de l’Espluga de Gombrèn per escoltar la brama del cérvol. La segona ofereix la possibilitat de crear el teu propi sabó a partir d’un material tan singular com la llana posant en valor l’artesania i els recursos del territori.

Activitats dissabte, 30 de setembre de 2023

El segon dia del festival de senderisme del Ripollès arriba farcit d’activitats. Al matí tindran lloc una sortida a Molló pels voltants de Coll d’Ares, resseguint el pas ramader i la carena fronterera; una sortida per descobrir el romànic de Pardines acompanyada d’un pícnic en plena natura; pels més agosarats, la possibilitat de realitzar un descens aquàtic pel Salt del Grill i el Freser inferior i una activitat a Campdevànol amb circuit d’orientació i excursió pel conegut Torrent de la Cabana.

Pel mateix dissabte a la tarda s’han programat dues sortides a dos punts ben enlairats de la comarca. La primera de les activitats tindrà lloc a Campdevànol i ens portarà a conèixer l’entorn natural i cultural de l’església romànica de Sant Pere d’Aüira. La segona és una excursió nocturna per gaudir de la muntanya d’una manera ben diferent; experimenta la sensació de caminar sota la lluna plena i fer el cim de Taga!

Activitats diumenge, 1 d’octubre de 2023

I el darrer dia del festival de senderisme Ripollès Discovery Walking: una sortida per Vilallonga de Ter per observar i fotografiar la fauna salvatge que habita al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser; una ruta de descoberta a Gombrèn de la muntanya de Sant Pere de Montgrony i de personatges llegendaris com el Comte Arnau; un itinerari familiar a Setcases per gaudir dels boscos, les cascades i els gorgs del Torrent de Carboners i una excursió per Planoles que ressegueix el recorregut de la clàssica cursa “Batega del Bac”.

A la pàgina web www.ripollesdiscoverywalking.cat s’hi pot trobar el detall de totes les excursions i les recomanacions a seguir. Igualment s’hi pot realitzar la inscripció a l’activitat i el corresponent pagament.

Inscriu-te a les activitats

ASPECTES DESTACATS DELS FESTIVALS DE SENDERISME DELS PIRINEUS 2023

APOSTEM PER LA MOBILITAT SOSTENIBLE!

La 8a edició dels Festivals de Senderisme dels Pirineus promou la mobilitat sostenible. Enguany iniciem un pla pilot per fomentar el darrer tram dels desplaçaments fins als espais naturals o punts d’interès mitjançant transport públic. D’aquesta manera contribuïm a la reducció de la contaminació de l’aire i del soroll, millorem l’accessibilitat i l’eficiència del transport i aportem el nostre granet de sorra per mitigar el canvi climàtic.

El Ripollès és una de les cinc comarques on es portaran a terme accions per afavorir la mobilitat sostenible. Així, en dues de les sortides del diumenge al matí, l’accés al punt d’inici de la ruta es farà únicament amb mini bus, amb sortida des de l’estació d’autobusos de Ripoll i parades a tots els municipis de pas en el cas que es sol·liciti a l’hora de fer la inscripció.

El servei és gratuït, finançat per l’Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA).

PARTICIPAR A MÉS D’UN FESTIVAL TORNA A TENIR PREMI!

En la passada edició dels Festivals de Senderisme dels Pirineus es va posar en marxa el passaport dels festivals, una iniciativa que vol animar als visitants a assistir a més d’un esdeveniment ja que tots ofereixen activitats i propostes que es complementen.

Les persones que demostrin que han participat en més d’un festival entraran en el sorteig d’uns prismàtics, una motxilla de muntanya i uns bastons de trekking.

Consulta tota la informació sobre el PASSAPORT DELS FESTIVALS 2023.

Consulta les BASES completes d’aquest sorteig.

Esperem que gaudiu d’aquesta iniciativa tan especial de promoció del senderisme i animar-vos a que vingueu a caminar amb nosaltres!

Podeu demanar més informació a:

Agència de Desenvolupament del Ripollès

turisme@ripollesdesenvolupament.com

Tel:972.70.44.99

Et podràs inscriure i realitzar el pagament a www.ripollesdiscoverywalking.cat.

Organitza:

Itinerànnia

Event Details
Leave a Comment

Event Details