II Festival de Música de les Cases d’Alcanar

LA MAR DE MÚSICA

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament d’Alcanar aposta per audicions de música instrumental a l’aire lliure per a les nits d’agost de la mà de grups de renom internacional i local.

Tots els concerts són gratuïts i se celebraran del 5 al 10 d’agost a la vora de la mar al passeig Marjal de les Cases d’Alcanar.

Berlin im Light: Simfonia d’una gran ciutat

El II Festival de les Cases d’Alcanar, La mar de música, inclou quatre concerts entrellaçats al voltant de la idea de reviure l’aroma musical del Berlín dels anys trenta del segle passat.

En aquest moment Berlín acaba d’inaugurar el seu enllumenat públic (1928) i està sortint de la crisi provocada per les reparacions de guerra imposades pel Tractat de Versalles. La ciutat és, per damunt de París o Londres, el centre cultural d’Europa. Als cabarets i teatres populars es gesta una fórmula artística nova que revolucionarà els criteris de relació amb el públic, i que farà fortuna endavant. El jazz, com tot allò que és modern, està present en aquesta olla bullent que és el Berlín dels anys trenta.

  • “Cabaret a Berlín”: ofereixen Begotxu Martínez (soprano) i Jesús Debón (piano), una mostra del que es podia sentir als cabarets berlinesos, en allò que s’ha vingut conèixer com a “Teatre-musical”.
  • “Jazz a Berlín”. Serà un concert de Jazz a càrrec del Grup de Leo Tejedor amb la intervenció de l’actriu Clara Cols (directora de la sala Flyhard de Barcelona), que estrenaran un espectacle especialment dissenyat per al nostre festival i basat en la idea.
  • “Contemporània a Berlín”. Concert sobre la música clàssica/contemporània d’aquell moment històric lligat a la ciutat de Berlín amb la participació de Rosa Juan (professora de flauta de l’EMMA), Fàtima Hidalgo al saxo i David Lao al piano.
  • “Concert d’oboès”.  Una proposta a càrrec de “Marjal Ensemble” amb Marta Fernández Callís, Jahel Queralt Pi ii Alba Reverter Sancho, per concloure aquest apropament al Berlín dels anys trenta.
Feu clic a la fotografia per veure tota la programació

Per a més informació, visita www.alcanar.cat

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details