Festival A Cel Obert

A CEL OBERT – FESTIVAL D’INTERVENCIONS EFÍMERES

Enguany, del 7 al 9 d’octubre, se celebra la 9a edició del Festival d’Intervencions Efímeres A Cel Obert, que pretén fomentar l’interès dels ciutadans i visitants envers el patrimoni arquitectònic i cultural de Tortosa.

El festival converteix espais històrics de Tortosa en escenaris de creacions artístiques, pensades per professionals del món de l’art, el disseny i l’arquitectura.

És una excel·lent oportunitat per redescobrir el pes històric i artístic del nucli antic de Tortosa. En un radi molt petit, hi podem trobar edificis modernistes, gòtics, renaixentistes, barrocs… tot mostrant la sensibilitat de la ciutat a través de la seva arquitectura al llarg del temps.

Molts d’aquests edificis disposen d’una arquitectura interior tan important com l’exterior.

El tema de la novena edició del festival A Cel Obert, corresponent a l’any 2022 i en commemoració del centenari de la mort del músic i compositor tortosí Felip Pedrell, és el Ritme.

Programa

Divendres 7 d’octubre
 • 17.30 – 21.30: Visites lliures a les intervencions
 • 19.00: Inauguració de la 9a edició d’A Cel Obert i visita a les intervencions del nucli antic de Tortosa Pati del Museu de Tortosa
Dissabte 8 d’octubre
 • Visites lliures a les intervencions
 • 11.00: Visita lliure a la instal·lació BioRitme 111. Passis cada 15 minuts. Sala del Polvorí del Parador de Tortosa.
 • 11.00: Descobriu la història de la Universitat de Tortosa i del Col·legi dels xiquets moriscos, situats als edificis de Sant Jaume i Sant Maties, i de Sant Jordi i Sant Domènec. Visita a càrrec del doctor en filologia Enric Querol. Sortida des del Carrer Sant Domènec, 14. Activitat gratuïta amb places limitades! Inscriviu-vos a info@acelobertfestival.cat (indiqueu els vostres noms, la visita i el dia que hi voleu assistir).
 • 10.30 – 14.00: Claustre de l’edifici de la Immaculada, Espai Immart de l’EMD de Jesús. Presentació del Festival A Cel Obert a l’EMD de Jesús. Tot seguit podreu descobrir què amaguen l’edifici de la Immaculada i el Convent de les Carmelites Descalces. Visita a càrrec de l’historiador Hilari Muñoz. Sortida des del Claustre de l’edifici de la Immaculada, Espai Immart. Activitat gratuïta amb places limitades! Inscriviu-vos a info@acelobertfestival.cat (indiqueu els vostres noms, la visita i el dia que hi voleu assistir).
 • 17.30 – 21.30: Visites lliures a les intervencions
 • 17.30 – 21.30: Visita lliure a la instal·lació BioRitme 111. Passis cada 15 minuts. Sala del Polvorí del Parador de Tortosa.
 • 18.00: Inici de la primera visita guiada a les intervencions del nucli antic de Tortosa Sortida des del pati del Museu de Tortosa
 • 19.00: Inici de la segona visita guiada a les intervencions del nucli antic de Tortosa Sortida des del pati del Museu de Tortosa
Diumenge 9 d’octubre
 • 10.30 -14.00: Visites lliures a les intervencions.
 • 10.30: Inici de la tercera visita guiada a les intervencions del nucli antic de Tortosa. Sortida des del pati del Museu de Tortosa.
 • 10.30: Descobriu la història de la Universitat de Tortosa i del Col·legi dels xiquets moriscos, situats als edificis de Sant Jaume i Sant Maties, i de Sant Jordi i Sant Domènec. Visita a càrrec del doctor en filologia Enric Querol. Sortida des del Carrer Sant Domènec, 14. Activitat gratuïta amb places limitades! Inscriviu-vos a info@acelobertfestival.cat (indiqueu els vostres noms, la visita i el dia que hi voleu assistir).
 • 10.30: Claustre de l’edifici de la Immaculada, Espai Immart de l’EMD de Jesús. Presentació del Festival A Cel Obert a l’EMD de Jesús. Tot seguit podreu descobrir què amaguen l’edifici de la Immaculada i el Convent de les Carmelites Descalces. Visita a càrrec de l’historiador Hilari Muñoz. Sortida des del Claustre de l’edifici de la Immaculada, Espai Immart. Activitat gratuïta amb places limitades! Inscriviu-vos a info@acelobertfestival.cat (indiqueu els vostres noms, la visita i el dia que hi voleu assistir).
 • 12.30: Museu de Tortosa.
 • 17.30 – 19.00: Visites lliures a les intervencions.
Per a més informació, visita ww.acelobertfestival.cat

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details