Festival A Cel Obert

A CEL OBERT – FESTIVAL D’INTERVENCIONS EFÍMERES

Enguany, del 7 al 9 d’octubre, se celebra la 9a edició del Festival d’Intervencions Efímeres A Cel Obert, que pretén fomentar l’interès dels ciutadans i visitants envers el patrimoni arquitectònic i cultural de Tortosa.

El festival converteix espais històrics de Tortosa en escenaris de creacions artístiques, pensades per professionals del món de l’art, el disseny i l’arquitectura.

És una excel·lent oportunitat per redescobrir el pes històric i artístic del nucli antic de Tortosa. En un radi molt petit, hi podem trobar edificis modernistes, gòtics, renaixentistes, barrocs… tot mostrant la sensibilitat de la ciutat a través de la seva arquitectura al llarg del temps.

Molts d’aquests edificis disposen d’una arquitectura interior tan important com l’exterior.

El tema de la novena edició del festival A Cel Obert, corresponent a l’any 2022 i en commemoració del centenari de la mort del músic i compositor tortosí Felip Pedrell, és el Ritme.

Programa

Divendres 7 d’octubre
 • 17.30 – 21.30: Visites lliures a les intervencions
 • 19.00: Inauguració de la 9a edició d’A Cel Obert i visita a les intervencions del nucli antic de Tortosa Pati del Museu de Tortosa
Dissabte 8 d’octubre
 • Visites lliures a les intervencions
 • 11.00: Visita lliure a la instal·lació BioRitme 111. Passis cada 15 minuts. Sala del Polvorí del Parador de Tortosa.
 • 11.00: Descobriu la història de la Universitat de Tortosa i del Col·legi dels xiquets moriscos, situats als edificis de Sant Jaume i Sant Maties, i de Sant Jordi i Sant Domènec. Visita a càrrec del doctor en filologia Enric Querol. Sortida des del Carrer Sant Domènec, 14. Activitat gratuïta amb places limitades! Inscriviu-vos a info@acelobertfestival.cat (indiqueu els vostres noms, la visita i el dia que hi voleu assistir).
 • 10.30 – 14.00: Claustre de l’edifici de la Immaculada, Espai Immart de l’EMD de Jesús. Presentació del Festival A Cel Obert a l’EMD de Jesús. Tot seguit podreu descobrir què amaguen l’edifici de la Immaculada i el Convent de les Carmelites Descalces. Visita a càrrec de l’historiador Hilari Muñoz. Sortida des del Claustre de l’edifici de la Immaculada, Espai Immart. Activitat gratuïta amb places limitades! Inscriviu-vos a info@acelobertfestival.cat (indiqueu els vostres noms, la visita i el dia que hi voleu assistir).
 • 17.30 – 21.30: Visites lliures a les intervencions
 • 17.30 – 21.30: Visita lliure a la instal·lació BioRitme 111. Passis cada 15 minuts. Sala del Polvorí del Parador de Tortosa.
 • 18.00: Inici de la primera visita guiada a les intervencions del nucli antic de Tortosa Sortida des del pati del Museu de Tortosa
 • 19.00: Inici de la segona visita guiada a les intervencions del nucli antic de Tortosa Sortida des del pati del Museu de Tortosa
Diumenge 9 d’octubre
 • 10.30 -14.00: Visites lliures a les intervencions.
 • 10.30: Inici de la tercera visita guiada a les intervencions del nucli antic de Tortosa. Sortida des del pati del Museu de Tortosa.
 • 10.30: Descobriu la història de la Universitat de Tortosa i del Col·legi dels xiquets moriscos, situats als edificis de Sant Jaume i Sant Maties, i de Sant Jordi i Sant Domènec. Visita a càrrec del doctor en filologia Enric Querol. Sortida des del Carrer Sant Domènec, 14. Activitat gratuïta amb places limitades! Inscriviu-vos a info@acelobertfestival.cat (indiqueu els vostres noms, la visita i el dia que hi voleu assistir).
 • 10.30: Claustre de l’edifici de la Immaculada, Espai Immart de l’EMD de Jesús. Presentació del Festival A Cel Obert a l’EMD de Jesús. Tot seguit podreu descobrir què amaguen l’edifici de la Immaculada i el Convent de les Carmelites Descalces. Visita a càrrec de l’historiador Hilari Muñoz. Sortida des del Claustre de l’edifici de la Immaculada, Espai Immart. Activitat gratuïta amb places limitades! Inscriviu-vos a info@acelobertfestival.cat (indiqueu els vostres noms, la visita i el dia que hi voleu assistir).
 • 12.30: Museu de Tortosa.
 • 17.30 – 19.00: Visites lliures a les intervencions.
Per a més informació, visita ww.acelobertfestival.cat

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details
Suscripcions

PUBLICITAT

Anuncia't

PUBLICITAT

turisme catalunya revista esdeveniments rutes racons que fer catalunya agenda turistica propostes

PUBLICITAT

turisme catalunya revista esdeveniments rutes racons que fer catalunya agenda turistica propostes