Festes Quinquennals a Alcanar

turisme catalunya revista esdeveniments rutes racons que fer catalunya agenda turistica propostes

FESTES QUINQUENNALS A ALCANAR

( DATES PER CONFIRMAR )

Des de la seva instauració, el 1944, les Festes Quinquennals s’han celebrat ininterrompudament cada cinc anys, en concret els anys acabats en 4 i en 9. Enguany les Festes Quinquennals se celebraran del 2 al 14 d’octubre de 2019.

Aquestes festes són una gran celebració, la nostra bandera i la nostra senya d’identitat com a poble, com a col·lectivitat. L’arribada de la Mare de Déu a Alcanar suposa un dels actes més emotivament viscuts per tota la ciutadania, i celebrat amb un gran castell de focs d’artifici blancs que dóna formalment inici a aquestes festes.

Durant els pròxims mesos els canareus, canareves, casencs i casenques tornaran a aplegar-se en reunions veïnals per a preparar les decoracions florals fetes a mà, les catifes de serradures acolorides, els altars, etc., amb l’objectiu d’aconseguir, un any més, que l’ornamentació espectacular dels carrers sorprengui a tots els visitants. Tots els habitants del municipi tornaran a reviure el sentiment col·lectiu que els fa treballar conjuntament, amb la força d’un poble unit.

En aquesta edició, a més, l’Ajuntament ha volgut posar en valor el talent local i la tasca dels artistes i dissenyadors d’Alcanar, així com promoure la participació ciutadana i per això ha dissenyat un concurs de la imatge corporativa, el guanyador del qual ha estat Artur Segarra.

D’entre la gran quantitat d’actes que es fan durant els dies de la festa, cal destacar la proclamació de les pubilles, hereus, pubilletes, el pregó de festes, el ball de gala, la desfilada de carrosses (un dels actes més remarcables per l’espectacularitat de les carrosses participants) i la cursa de carraus-A més hi trobem la trobada gegantera, la diada del Canareu Absent, les competicions esportives, els balls, els concerts, teatre, activitats infantils, l’homenatge a la gent gran, castell de focs de cloenda de les festes, i molt més!

Per més informació, visita alcanar.org

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details