Festes del Tura a Olot

FESTES MAJORS DEL TURA A OLOT

Les Festes del Tura són unes de les més importants de les comarques gironines, i, per tant, de tota Catalunya. Tres característiques les defineixen: gratuïtes, populars i al carrer.

L’any 1997 el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya les va declarar Festes d’Interès Nacional. Aquest esdeveniment que aplega milers de persones cada any, ha guanyat dos premis ARC a millor programació musical en directe de Festa Major de Catalunya. El primer va ser l’any 2012 i, posteriorment, el passat 2019 va tornar a rebre aquest guardó de prestigi que entrega anualment l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya.

És en aquests dies tan assenyalats que la faràndula olotina formada pels gegants, els nans i els cavallets surten als carrers de la ciutat. Els Gegants d’Olot són, sens dubte, les figures més emblemàtiques d’aquestes celebracions i que s’encarreguen d’executar un ball preparat fins a l’últim detall, de gran solemnitat.

El programa es divideix en actes de música, cultura popular, “a més a més”, familiars i esports i competicions, fent les Festes del Tura un esdeveniment per a tothom.

Vine a Olot del 7 a l’11 de setembre i suma’t a les Festes Populars!

Descarrega’t el programa aquí

Per a més informació, visita www.olot.cat

Organitza:

Ajuntament d' Olot

Event Details
Leave a Comment

Event Details