Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela

FESTES DECENNALS DE LA CANDELA 2021+1

Valls celebrarà, en uns dies, una de les festes més esperades  de l’any, les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela.

Els vallencs i vallenques compten per Decennals i cada deu anys la ciutat viu una de les celebracions amb més tradició i història de Catalunya.

Es tracta d’una festa Patrimonial d’interès Nacional, proclamades l’any 1991 per la Generalitat de Catalunya, i d’aquesta manera, des de fa més de dos segles, tots els anys acabats en “1” la ciutat de Valls ha celebrat de manera ininterrompuda i de generació en generació les també conegudes com a “Festes de la Llum”.

Les Decennals d’origen religiós han esdevingut una celebració extraordinària que inclou un ampli ventall de propostes i diferents activitats: artístiques, esportives, culturals i populars, infantils, lúdiques, entra d’altres.

Es tracten d’unes festes úniques per la seva periodicitat, magnitud, dimensió espectacular i, sobretot, pel seu caràcter patrimonial. Destaca per la seva gran varietat d’actes i activitats i per la seva confecció participativa del seu programa.

Entre tots els actes, concerts i activitats… destaca la quantitat d’artistes coneguts que participen en els diferents espectacles programats, cantants com ara: Don Patricio, Beret o Rosario Flores i grups coneguts com les Oques Grasses, la Oreja de Van Gogh o Els amics de les Arts ompliran la ciutat de música, llums i molta animació. També hi haurà diferents obres de Teatre com “Començar” o “La filla del mar”.

El diumenge 30 de gener, tindrà lloc la trobada de les colles castelleres dels Països Catalans. Valls és l’única població que, cada deu anys, acull les colles castelleres en actiu en únic espai i moment.

En conclusió, l’origen, la història i l’evolució d’unes festes úniques que marquen la vida de la ciutat de Valls.

El preu i l’hora sobre les activitats depèn de l’espectacle.  Per consultar-les descarregat el seu programa.

Per a més informació sobre les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela entreu a la seva pàgina web: decennalsvalls.cat.

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details