Festes de la Baronia de Pinós

Festes de la Baronia de Pinós de Bagà

( DATES PER CONFIRMAR )

La vila de Bagà presenta, un any més, les Festes de la Baronia de Pinós, l’esdeveniment medieval més reconegut de la comarca i on hi haurà activitats, lluites, concerts, música, actuacions, desfilades, tallers… i tot envoltat d’un ambient autènticament medieval.  A més, dins del marc de l’esdeveniment, que tindrà lloc del 12 al 21 de juliol, també s’hi organitza el IX Festival Celta de Catalunya, la Setmana Medieval

de Bagà, el Festival de Música dels Pirineus i el  Gran Mercat d’Ambientació Medieval.

9è Festival Celta de Catalunya

  • del 12 al 14 de juliol

Defensant i promovent sempre el millor de la música i dansa celta feta a Catalunya, el festival presenta nous concerts, espectacles de dansa, tallers i sessions amb la presència d’artistes irlandesos com Seamie O’Dowd, Leonard Barry i Aoife Granville, i dels aragonesos 13Krauss. A més, amb altres presentacions i propostes musicals com Irish Corner, Claddagh Ring Dancers, Invernalia o Drónán, el festival dona a conèixer totes les singularitats d’aquest tipus de música tan característica.

Per més informació, podeu consultar: www.catalunyacelta.cat

Setmana Medieval de Bagà

  • del 15 al 19 de juliol

Multitud d’actes culturals i festius ens transportaran a temps pretèrits. Durant la Setmana Medieval, Bagà organitza tallers de música, violí i dansa, balls populars, actuacions castelleres, una ronda nocturna per les terres de la baronia i una visita guiada per delectar-te de l’arquitectura medieval i diversos concerts d’ambientació.

Festival de Música dels Pirineus

  • 19 de juliol

A part dels actes propis de la Baronia, també s’incorporen en el marc de les Festes els tradicionals concerts del festival de música dels Pirineus FEMAP. El divendres 19 de juliol a les 9 del vespre tindrà lloc el concert de Giardino di Delizie a l’Església de Sant Esteve.

Gran Mercat d’Ambientació Medieval

  • 20 i 21 de juliol

Amb la inauguració d’aquest Mercat, es donarà forma al centre neuràlgic d’un espai que comptarà amb la XII Mostra de productors agroalimentaris del Berguedà, la XII Trobada de grups de recreació històrica i la XII Fira de Demostració d’oficis.

El dissabte dia 20, el Parc de la Vila, acollirà una batalla campal i l’assalt al campament, seguida d’un recital de joglars i una desfilades de torxes infantil.

El diumenge 21, la jornada de l’esdeveniment seguirà sent molt interessant, ja que, a més del mercat, es podrà veure i endinsar-se en la vida quotidiana d’un campament medieval en una fidedigna representació sota el Pont de la Vila, a l’antic cementiri i a la font del Calic. A més, també hi haurà organitzades multitud d’activitats i propostes turístiques per a tothom com representacions de lluita medieval, exhibició de falconeria, balls o cercaviles. Aquest any les opcions d’oci també augmentaran amb grans novetats com demostracions d’oficis artesans, zoco àrab, zona de mercat amb diverses parades, zona infantil i aquelarre de bruixes.

L’horari del mercat serà dissabte 20 de 10:00 a 24:00h i diumenge 21 de 10:00 a 14:00h.

Organitza:

 

Event Details
Leave a Comment

Event Details