IV Festa Remença

III FESTA REMENÇA DE TAVÈRNOLES

El proper cap de setmana 21 i 22 d’octubre Tavèrnoles acull la IV Festa Remença. La posada en escena de la representació de “La Presa del Castell de Savassona” tornarà a ser el principal atractiu.

El dissabte s’iniciaran les activitats amb un esmorzar que donarà el tret de sortida al tradicional concurs de bolets per l’entorn del poble. Al matí s’inaugurarà l’exposició “Les Masies de Tavèrnoles i les seves famílies”, que es podrà visitar els divendres, dissabtes i diumenges al matí. A les 20:00h del vespre, tindrà lloc la conferència: “Històries de les Guilleries”, a càrrec del  folklorista i historiador Xevi Roviró.

Un any més, la posada en escena de la representació de La Presa del Castell de Savassona serà el principal atractiu de la Festa, on una cinquantena d’actors reconstruiran aquests fets reals ocorreguts a Tavèrnoles a finals del s.XV. Aprofitant l’entorn privilegiat que ofereix el bonic poble de Tavèrnoles, diferents indrets del poble es converteixen en l’escenari, amb decorats naturals, de l’obra. La representació es podrà veure el matí i migdia de diumenge.

Aquest fet històric poc conegut es va localitzar en la documentació dels fons de l’Arxiu Municipal de la ciutat de Vic. Després de la investigació en altres arxius, es va poder desvetllar el que va succeir aquell juliol de 1485. Així, i gràcies a la recreació històrica que es presenta, us animem a gaudir i a conèixer una petita part de la història de Tavèrnoles, però que alhora és una petita part de la història del país.

A més de la representació de La Presa del Castell de Savassona, un bon grapat d’activitats complementaran les Festa Remença. Des de bon matí de diumenge els carrers s’ompliran amb la fira d’artesans i oficis, exhibicions de forjadors, tallers infantils, ponis, una visita guiada a l’església de Tavèrnoles, etc. Paral·lelament a la Festa Remença es disputa la 15a edició de la Cursa de Sant Galderic, que tindrà la sortida i l’arribada a l’Espai Cobert.

Una bona excusa per gaudir en família del poble de Tavèrnoles i el seu entorn privilegiat.

Per a més informació, visita: www.tavernoles.cat

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details