Festa de Sant Antoni d’Ascó

FESTA DE SANT ANTONI D’ASCÓ

La festa de Sant Antoni d’Ascó ha sabut conservar tradicions que es remunten a generacions. Està reconeguda com a festa patrimonial d’interès nacional

La festa, que esdevé única en el conjunt dels pobles de les comarques de Tarragona, té tot un seguit de trets característics que la fan singular, així que no te la pots pedre!

Activitats

La plega, amb la recollida de llenya per tot el poble; els tradicionals Tres Tombs, amb la benedicció dels animals i el pa beneït; les tradicionals i populars curses de cavalls, rucs i matxos, les úniques de la Ribera d’Ebre que mai han deixat de realitzar-se.

L’encesa de la foguera a la plaça que crema durant tres dies ininterrompudament mentre es balla la jota d’Ascó, amb música i dansa pròpies.

Programa de la festa

La festa major d’hivern, esdevé paradigmàtica en conjuminar a la perfecció la devoció al Sant amb l’activitat lúdica, pagana. L’any 2010 se li va atorgar la distinció de Festa patrimonial d’interès nacional per part de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta festa es realitza el cap de setmana més proper al 17 de gener (Sant Antoni Abat). A part de la festa popular també hi ha un seguit d’actes ja siguin ball, concerts i diverses animacions amb caràcter festiu.

Vine i descobreix la festa!

Per més infomració, visita www.santantoniasco.org

Organitza:

Deixa un comentari

Informació de l'esdeveniment
 • Data d'inici
  17 de gener de 2020
 • Data final
  19 de gener de 2020
 • Estat
  Anteriors
 • Categoria
 • Situació
  Carrer Hospital, 2, 43791 Ascó, Tarragona
 • Correu electrònic
  majorals@santantoniasco.org
Suscripcions

PUBLICITAT

Anuncia't

PUBLICITAT

Anuncia't