Festa de Sant Antoni d’Ascó

FESTA SANT ANTONI

FESTA DE SANT ANTONI D’ASCÓ

La festa de Sant Antoni d’Ascó ha sabut conservar tradicions que es remunten a generacions. Està reconeguda com a festa patrimonial d’interès nacional.

Un any més s’apropen les dates més esperades i estimades, Sant Antoni, per als Asconencs i Asconenques.

La festa, que esdevé única en el conjunt dels pobles de les comarques de Tarragona, té tot un seguit de trets característics que la fan singular, així que no te la pots perdre! La festa comença amb la recollida de la llenya que els veïns deixen a les seves cases per poder alimentar la foguera durant tots els dies de celebració. El segon dia destaca pels Tres Tombs i la benedicció d’animals.

Activitats

La plega, amb la recollida de llenya per tot el poble; els tradicionals Tres Tombs, amb la benedicció dels animals i el pa beneït; les tradicionals i populars curses de cavalls, rucs i matxos, les úniques de la Ribera d’Ebre que mai han deixat de realitzar-se.

L’encesa de la foguera a la plaça que crema durant tres dies ininterrompudament mentre es balla la jota d’Ascó, amb música i dansa pròpies.

Programa de la festa

La festa major d’hivern, esdevé paradigmàtica en conjuminar a la perfecció la devoció al Sant amb l’activitat lúdica, pagana. L’any 2010 se li va atorgar la distinció de Festa patrimonial d’interès nacional per part de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta festa es realitza el cap de setmana més proper al del 17 de gener i té una durada de 4 dies. A part de la festa popular també hi ha un seguit d’actes ja siguin balls, concerts i diversos espectacles d’entreteniment  musical o humerístic.

Vine i descobreix la festa!

Per més informació de tota la programació, visita www.santantoniasco.org.

Organitza:

Deixa un comentari

Informació de l'esdeveniment
 • Data d'inici
  14 de gener de 2022
 • Data final
  17 de gener de 2022
 • Estat
  Anteriors
 • Categoria
 • Situació
  Carrer Hospital, 2, 43791 Ascó, Tarragona
 • Telèfon
  977 405 006
 • Correu electrònic
  ajuntament@asco.cat
Suscripcions

PUBLICITAT

Anuncia't