Festa de l’Arròs a Bagà 2024

FESTA DE L’ARRÒS A BAGÀ 2024

La Festa de l’Arròs de Bagà ja és una tradició arrelada que es celebra el segon diumenge de febrer.

Enguany el 11 de febrer es la data assenyalada, per donar continuïtat a una de les festivitats més antigues del municipi, que es troba descrita a l’arxiu de Bagà des dels inicis de la fundació del poble, al segle XIII, quan els Cònsols (els antic regidors) recaptaven donatius per oferir un àpat a la gent més necessitada.

En l’actualitat, la Festa de l’Arròs reuneix als vilatans i persones de fora del poble, per menjar una gran paella a la Plaça Porxada. Es reparteixen més de 2.500 racions del plat, que es cuina amb l’ajuda de diversos baganesos i inclou gairebé 250 quilos d’arròs i 20 pollastres, en una paella de 2,8 metres de diàmetre.

Mentre es cuina el tradicional arròs els presents poden gaudir del típic Ball Cerdà, una dansa realitzada per l’esbart Cadí, i que antigament havia de començar aquella parella que es casava en un temps molt proper a la festa. En l’actualitat, l’esbart fa una primera “passada” i després la gent del poble s’afegeix a la dansa.

A part, es podran trobar diferents productes típics a la fira d’alimentació artesanal, trobada de plaques de cava, balls tradicionals i tot un programa d’activitats entorn a aquesta celebració.

 

Programa

  • 10.00h – Obertura de la Fira de Productes Artesanals – Plaça Catalunya
  • 11.00h – Cercavila a càrrec de Geganters de Bagà – Sortida davant de la Villa Montserrat
  • 12.00h – Recital de dansa amb l’Esbart Cadí – Plaça Porxada
  • 13.30h – Repartiment de l’arròs – Plaça Porxada
Per a més informació, visita: www.baga.cat

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details