Festa de la Verema de Bages

turisme catalunya revista esdeveniments rutes racons catalunya que fer catalunya agenda turistica propostes

27a EDICIÓ DE LA FESTA DE LA VEREMA DE BAGES

La Festa de la Verema del Bages és un homenatge al vi i a la vinya del Bages: Artés i Sallent t’esperen! Des de ja fa 27 anys, el nucli antic d’Artés esdevé un autèntic escenari a l’aire lliure en reconeixement de la dilatada cultura vitivinícola bagenca.

La Denominació d’Origen (D.O) Pla de Bages abasta unes 500 hectàrees de vinya, distribuïdes per 27 municipis i 15 cellers. Aquests elaboren vi de qualitat i dos produeixen cava sota l’empara de la DO Cava.

Per celebrar-ho s’organitzen tota una sèrie d’actes entorn del vi que tenen com a principal centre neuràlgic la localitat d’Artés, tot i que, seguint la iniciativa dels altres anys, Sallent serà la localitat que acollirà la inauguració oficial de la Festa de la Verema, mentre que Manresa, seguirà acollint el primer acte de la festa, la Nocturna Vinum.

I és que allò que començà com una senzilla forma de promoció dels cellers i dels seus productes ha acabat convertint-se en una gran festa al voltant de la vinya i el vi del Bages.

S’apropa els infants a la cultura de la vinya, portant-los en tractor i veremant. La història del vi és motiu d’espectacles al carrer!

Es poden tastar vins de qualitat, degustacions de productes de la terra i artesans que donen a conèixer les seves habilitats.

L’Ajuntament d’Artés, el Consell Regulador de la DO Pla de Bages, la Confraria dels Vins del Bages, els grups de teatre, de música, esbarts, castellers i grallers de la comarca que organitzen i participen en aquesta festa un conviden a conèixer-la l’1 i 2 d’octubre.

CLICA AQUÍ per visualitzar el programa
Per a més informació, visita www.festaveremabages.cat

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details