Festa de la Plantada a l’Ampolla

FESTES DE L’ARROS, CULTURA I TRADICIÓ

( DATES PER CONFIRMAR )

Les festes de la plantada són un dels esdeveniments més característics de Catalunya, els quals tenen lloc a les Terres de l’Ebre i reivindiquen i promocionen el producte més arrelat del territori, l’arròsEl diumenge 16 de juny, es celebrà aquesta activitat a l’Ampolla, un acollidor indret del Baix Ebre considerat com la porta al Delta i situat al golf de Sant Jordi.

Aquesta població està estretament relacionada amb la pesca i les rutes marítimes, dues activitats que han marcat la història del territori, així com també ho ha fet la plantada i la sega de l’arròs. Es tracta d’una pràctica que mostra els processos de cultiu d’aquest producte i com els arrossaires treballen el camp durant la seva plantada. El seu origen es remunta a la dècada del 1860, temps en què es va començar a fer arròs al voltant del Canal de Navegació, el qual anava de la Ràpita a Amposta.

El més important d’aquesta festa és la participació; els plantadors  fan una demostració de plantada professional i els que ho volen aprendre tenen l’oportunitat de fer-ho.

Així doncs, a la vegada que es participa en una activitat d’un gran contingut cultural, es pot gaudir d’una manera lúdica i econòmica dels beneficis terapèutics i físics de caminar per dins del fang i de l’aigua d’un arrossar.

Així doncs, es tracta d’un esdeveniment ben curiós i singular de conèixer, on aquest cultiu de l’arròs et permet descobrir l’essència de les Terres de l’Ebre, on la gran varietat d’arrossos i la seva gastronomia també sorprèn a qualsevol.

Tampoc et perdis La Festa de la sega, concretament el 22 de setembre, on es mostra als visitants el procés tradicional de transformació de l’arròs un cop segat, fins al moment de l’ensacat (el trillar, despallar, ventar, l’assecat) així com es pot gaudir d’una degustació d’arrossos cuinats i música tradicional en viu.

Per més informació, visita la web terresdelebre.travel/festesarros

Event Details
Leave a Comment

Event Details