Festa de la Llum

FESTA DE LA LLUM 2022

BENVINGUTS A UNA FESTA AMB VALORS

La ciutat de Manresa, com cada any, cada 21 de febrer celebra la Festa de la Llum, una festa amb valors on l’aigua i la llum son protagonistes i símbols d’aquest esdeveniment. Festa que va estar reconeguda l’any 2009 com un dels 10 tresors del Patrimoni Immaterial Cultural de Catalunya i Andorra.

Amb aquesta festa es vol recordar, segons la tradició, que el 21 de febrer de 1345 es va posar fi al conflicte entre la ciutat i el Bisbe per la construcció de la Sèquia.

La Festa de la Llum és un conjunt d’actes festius que comencen amb el Pregó, i en la qual s’inclouen actes com:

  • Caminada per anar a buscar la llum a Montserrat i aigua a la Sèquia.
  • L’ofici a l’Església del Carme: Representació teatral del Misteri de la Llum, una peça de teatre litúrgic que intenta recordar els del món medieval.
  • Arribada de la Llum i Aigua al monument de la Llum.
  • Fira de l’Aixada: una fira de caràcter medieval se celebrarà els dies 26 i 27 de febrer, els carrers del centre històric de Manresa són engalanats amb portals, escuts i banderes medievals com si de nou ens trobéssim en ple segle XIV.
  • Transèquia: “On l’aigua esdevé camí”. Caminada de Balsareny a Manresa, seguint el canal de la Sèquia tindrà lloc el 6 de març.

CONSULTA I DESCARREGA’T EL PROGRAMA D’ACTES

Tots els actes són organizats per diferens entitats ciuadanes relacionades amb els símbols de la festa de la Llum, el tema medieval i l’esperit manresà.

Per més informació i més detalls sobre la Festa de la Llum visita la seva pàgina web: www.festadelallum.cat

Organitza:

Deixa un comentari

Informació de l'esdeveniment
Suscripcions

PUBLICITAT

Anuncia't