Festa de la Llum

FESTA DE LA LLUM DE MANRESA

BENVINGUTS A UNA FESTA AMB VALORS

La ciutat de Manresa, com cada any, cada 21 de febrer celebra la Festa de la Llum, una festa amb valors on l’aigua i la llum son protagonistes i símbols d’aquest esdeveniment. Festa que va estar reconeguda l’any 2009 com un dels 10 tresors del Patrimoni Immaterial Cultural de Catalunya i Andorra. 

Tindrà lloc de l’11 de febrer al 5 de març i està organitzada dper l’Associació Misteriosa Llum i la Festa de la Llum de Manresa i es realitzarà en diferents espais de la ciutat.

Amb aquesta festa es vol recordar, segons la tradició, que el 21 de febrer de 1345 es va posar fi al conflicte entre la ciutat i el Bisbe per la construcció de la Sèquia.

La Festa de la Llum és un conjunt d’actes festius que comencen amb el Pregó, i en la qual s’inclouen actes com:

  • Caminada per anar a buscar la llum a Montserrat i aigua a la Sèquia.
  • L’ofici a l’Església del Carme: Representació teatral del Misteri de la Llum, una peça de teatre litúrgic que intenta recordar els del món medieval.
  • Arribada de la Llum i Aigua al monument de la Llum.
  • Fira de l’Aixada: una fira de caràcter medieval se celebrarà els dies 25 i 26 de febrer, els carrers del centre històric de Manresa són engalanats amb portals, escuts i banderes medievals com si de nou ens trobéssim en ple segle XIV.
  • 39a Transéquia: “On l’aigua esdevé camí”. Caminada de Balsareny a Manresa, seguint el canal de la Sèquia tindrà lloc el 5 de març.

CONSULTA I DESCARREGA’T EL PROGRAMA D’ACTES

Tots els actes són organizats per diferens entitats ciuadanes relacionades amb els símbols de la festa de la Llum, el tema medieval i l’esperit manresà.

Per a més informació i més detalls sobre la Festa de la Llum visita la seva pàgina web: www.festadelallum.cat

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details
Suscripcions

PUBLICITAT

Anuncia't

PUBLICITAT

turisme catalunya revista esdeveniments rutes racons que fer catalunya agenda turistica propostes

PUBLICITAT

turisme catalunya revista esdeveniments rutes racons que fer catalunya agenda turistica propostes