El Pessebre de Bàscara

EL PESSEBRE DE BÀSCARA

Bàscara és reconeguda pel pessebre vivent que prepara cada any des de fa més de 45 anys. Aquest pessebre és un dels més coneguts de la demarcació de Girona i un dels més antics del país.

El pessebre de Bàscara

Des del Nadal de 1973, les escenes més representatives del naixement de Jesús s’especifiquen al centre històric del poble i a la riba del riu Fluvià gràcies a la mobilització de tot un poble.

La idea de fer un pessebre vivent va sorgir d’un grup de joves, que veient el paisatge que els envoltava, van creure que el seu poble seria perfecte per fer una representació d’aquest tipus.

Van decidir emprendre aquesta aventura sense massa suport de la resta de vilatans i en la primera representació ja es va veure que seria tot un èxit. De fet, durant la segona edició, el bisbe de Girona hi va assistir i cada cop més gent hi va voler col·laborar, tant en l’organització com en la representació.

Actualment unes 300 persones vingudes d’arreu hi participen i les diferents escenes succeeixen en un quilòmetre de recorregut.

El Pessebre de Bàscara consta de dues parts diferenciades: la primera part, que té lloc a la plaça de l’Església, dona la benvinguda als visitants; és la representació amb més moviment de tot el Pessebre i culmina amb l’Anunciació.

En aquest espectacular preàmbul hi predominen la llum, el so i els efectes especials. Un cop acabada aquesta part comença un recorregut on el visitants poden passejar entre les diferents escenes plàstiques que representen la vida quotidiana de la Palestina de fa 2000 anys i el Naixement de Jesús.

Les primeres escenes del recorregut són les dels gladiadors i el circ romà. Un cop es baixa al riu, l’aigua pren especial protagonisme i s’hi poden contemplar les escenes més tradicionals del naixement i els reis.

També s’hi poden veure samaritanes, pescadors i llenyataires feinejant al riu. De tornada, arribant de nou al poble, l’esclat de colors del mercat acaben d’arrodonir la jornada.

El Pessebre de Bàscara destaca, a més, per la decoració i el vestuari, que segueix l’estètica de l’època a la perfecció. Aquesta és una de les activitats culturals de la vila que més mobilització de gent agrupa, ja que no és una escenificació nadalenca habitual, sinó un gran acte dinamitzador del poble que el caracteritza.

Vine els dies 17, 23, 25, 26 i 30 de desembre de 2023 i l’1 i 7 de gener de 2024!

Per més informació, visita www.elpessebre.cat

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details