Descobreix Lleida per Tots Sants

DESCOBREIX LLEIDA PER TOTS SANTS

Turisme de Lleida ha preparat diferents activitats de cara a aquest cap de setmana llarg amb motiu de la festivitat de Tots Sants. L’oferta inclou una vintena de visites guiades a diversos punts patrimonials per descobrir la ciutat, que acostumen a tenir gran acollida. Les propostes s’han anat adaptant i cada cop són més vivencials, de compartir experiències, i accessibles.

El programa de visites per aquests dies té com a objectiu generar activitats destinades a facilitar i garantir el flux de visitants de motivació cultural i de Turisme familiar. També pretén descobrir els secrets amagats de la història i cultura de Lleida i dinamitzar el centre històric. Per dates, el programa per al cap de setmana es concreta en les següents activitats.

Dia 30 dissabte:

  • 12 h Visita guiada al Castell dels Templers: visita guiada històrica per les estances i passadissos del castell, al fil de l’activitat monacal i econòmica dels poderosos templers de Gardeny. La visita inclou la projecció d’un audiovisual sobre l’origen de les comunitats templeres, les regles que els regien i les particularitats de la Casa Templera de Gardeny.
  • 17 h Visita guiada Lleida Modernista: una passejada pels principals edificis modernistes situats al centre de la ciutat. La ruta passa per: Casa Magí Llorens, Antic Cinema Vinyes, Casa Xam-mar, Casa Morera (Casa de la Lira), Casa Baró (La Vinícola) i Cases Balasch

Dia 31 diumenge:

  • 11.30 h Lleida City Tour “La visita guiada al cor de la ciutat”: una agradable ruta panoràmica a peu, des de la part baixa de la ciutat, seguint un dels eixos comercials de vianants més llargs d’Europa,i fins a coronar el turó de la Seu Vella. Recomanada als que visiten la ciutat de Lleida per primer cop. Es fa un recorregut per la capella Peu del Romeu, la Catedral Nova, l’Antic hospital de Santa Maria, l’avinguda Marques de Blondel, la plaça Sant Francesc i les cases modernistes, la Paeria, el pont de l’Indíbil i Mandoni i el conjunt monumental de la Seu Vella (els visitants podem optar a entrar-hi)
  • 12 h: Visita guiada al castell dels Templers

Dia 1 dilluns:

  • 11.30 h Visita guiada “Lleida centre històric: dipòsit de l’aigua”: visita guiada pel centre històric de la ciutat per descobrir encants del cor de Lleida. Entre aquests, hi ha els carrerons; la capella del Peu del Romeu -pas obligat dels pelegrins del Camí de St. Jaume-; les esglésies romàniques de Sant Martí i Sant Llorenç, que va ser seu catedralícia, o l’antic Almodí medieval, ara el Centre d’Art La Panera. També es visita el Dipòsit del Pla de l’Aigua, del segle XVIII, amb una capacitat de 9 milions de litres.

Les visites guiades tenen un preu de 5 euros (gratuïtes per als menors de 13 anys). El punt de sortida se situa a l’Oficina de Turisme de Lleida (c/ Major 31) i per a la visita al Castell dels Templers de Gardeny, el punt de trobada s’ubica al mateix castell.

S’ha de recordar que les places són limitades. Per a més informació i inscripcions, que són obligatòries: 973 700319, al c/e infoturisme@paeria.cat o a www.turismedelleida.cat.

Per a més informació, visita www.paeria.cat
Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details