ES NIU, campanya gastronòmica

CAMPANYA GASTRONÒMICA ES NIU

Del 14 d’octubre al 11 de desembre, diferents restaurants de Palafrugell ofereixen la possibilitat de tastar aquest plat tradicional de la cuina empordanesa. 

Es niu és un plat molt antic, d’origen palafrugellenc, en què en els seus inicis no s’hi posava carn, ja que es tractava d’un plat de Quaresma. Es feia amb tripa de bacallà, ou dur, peixopalo i patata. 

Amb el temps es va anar enriquint, els pescador van afegir-hi sèpia i els surers el van completar amb aviram de cacera i, fins i tot, salsitxes. 

Clica aquí per veure els restaurants que hi participen

La preparació d’aquest plat és molt llarga, dura unes cinc hores, una per al sofregit i quatre per guisar els altres ingredients. Per aquesta raó, molt sovint no es troba a la majoria de cartes dels restaurants i en tot cas cal encarregar-lo.

Un dels objectius d’aquestes jornades, que neixen l’any 1998, és, d’una banda, fer conèixer ES NIU als que encara no l’han descobert i, de l’altra, fer-lo més accessible als amants de la gastronomia tradicional.

Menú de la campanya
  • Vermut amb 3 tapetes com a entrant
  • Es Niu
  • Postres de recuit
  • Vi – Aigua i cafè
  • Preu: a partir de 40 €

A més, amb el menú d’Es Niu, gaudeix d’una entrada gratuïta per visitar les exposicions de la Fundació Josep Pla i el Museu del Suro de Palafrugell (vàlid fins el 31/01/22)

Per a més informació, visita visitpalafrugell.cat

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details