Amb so de Cobla

AMB SO DE LA COBLA 

( DATES PER CONFIRMAR )

Del 7 al 11 d’agost Palamós celebra la tercera edició del festival de cobla de Catalunya “Amb so de cobla”.

Amb So de Cobla el Festival de Cobla de Catalunya que es va iniciar l’any 2017 arriba a la seva tercera edició amb la voluntat de consolidar un projecte inspirat per l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós, acollit i impulsat per la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural de la Generalitat de Catalunya, gestionat per l’Ajuntament de Palamós, amb el suport de la Diputació de Girona i la col·laboració de la Confederació Sardanista de Catalunya.

Amb So de Cobla expressa la sonoritat dels instruments de cobla més enllà de la pròpia formació de cobla convencional. Els instruments de cobla, el flabiol, el tible , la tenora, el trombó, el fiscorn, i el contrabaix, surten de la cobla per trobar-se amb altres instruments i obrir així un ventall de possibilitats de fusió gairebé il·limitat.

El Festival vol transgredir i presentar els instruments de la cobla catalana en nous formats, nous ritmes.

El festival s’inicia el 7 d’agost, amb el 19è Memorial Ricard Viladesau a les 22 hores a l’Arbreda Municipal, amb la participació de les cobles La Principal de la Bisbal i Els Montgrins, organitzat per l’Agrupació Sardanista Costa Brava.

El dijous 8 d’agost, l’activitat del festival comença a les 20h a l’escenari fix del passeig del mar el concert del 90è aniversari de la cobla La Principal del Llobregat, titulat Som. A les 23h al parc del Convent dels Agustins hi haurà l’estrena de la producció especial pel festival de la banda Llibert Fortuny Electro Cobla Sound, oferint tradició amb elements electrònics.

A les 20h del divendres 9 d’agost al parc del Convent dels Agustins, arribarà la tercera producció del NewCat, The New Catalan Ensemble, és un llibre – disc creat a partir d’una selecció de poemes del Bestiari de Josep Carner i amb música original de Joan Díaz. A les 23h a la zona de la petanca del passeig del Mar hi haurà l’actuació de BigCat de música llatina, on el jazz i la música moderna i d’altres provinents de la cobla i la música tradicional catalana, s’han entès per a treballar conjuntament amb el mateix llenguatge i estil: la Música de fusió́ llatino-americana.

Dissabte 11 d’agost arriba la producció més trencadora del festival d’enguany, la proposta que protagonitza el grup Obeses juntament amb la cobla Berga Jove i el cor d’Obeses.

Serà a les 23h al passeig de mar, a la zona de la petanca, i compta amb el quartet de música moderna que lidera el cantant Arnau Tordera, la cobla Berga Jove i un cor que suma forces per presentar un projecte “que revolucionarà tant l’esfera contemporània com la tradicional”.

El mateix dissabte, de manera prèvia -a les 22 hores-, arriba una proposta de caràcter itinerant que és també una de les produccions pròpies del festival: ens referim a la Cobla Tropic&Cobosmika, una fanfara inusual amb so de cobla formada per 8 músics.

Per últim, i seguint l’esquelet de les edicions anteriors, diumenge 11 d’agost tindrà lloc la proposta que atorga a la dansa tradicional tot el protagonisme; ens referim a l’exhibició de colles sardanistes programada a manera de fermall del festival, a les 20h al passeig del mar.

Més informació www.ambsodecobla.cat

Cartell de l’esdeveniment

Organitza:

 

   

Event Details
Leave a Comment

Event Details