Drassanes i galeres

LES DRASSANES REIALS DEL MMB

La història de les Reals Drassanes va lligada a l’evolució de la ciutat de Barcelona i al desenvolupament de la corona d’Aragó cap al Mediterrani.

El domini del Mediterrani fou fonamental i les galeres foren l’eina per a aconseguir-lo. Uns poderosos i impressionants vaixells de guerra que lluïen pel Mediterrani durant l’època d’esplendor de la marina catalana (S.XIII-XV).

L’exposició parteix de finals de 1282, quan Pere II El Gran torna a Barcelona després d’una expedició pel Mediterrani. Aquí neix una recorregut per la història de les Drassanes Reals, una infraestructura que el Rei vol que converteixi Barcelona en una de les grans ciutats del Mediterrani, a l’altura de ciutats com Gènova o Venècia.

Drassanes i galares inclou dos miradors sobre la Galera i el mausoleu romà descobert en les últimes intervencions arqueològiques de l’edifici (2010 – 2012), així com una galera en construcció. S’exposen peces de les col·leccions del MMB sobre la història de les Reals Drassanes, maquetes de l’edifici, models de galeres, audiovisuals i interactius.

Com a continuació d’aquesta exposició el Museu Marítim ofereix la mostra Catalunya més enllà de la mar. Tres segles de marina catalana, que engloba els segles XVIII-XX.

Es tracta una exposició permanent que es pot visitar a les Naus de les Drassanes (Nau 3).

Els horaris són els següents: de dilluns a diumenge de 10h a 20h, el darrer accès és a les 19h.

El preu de l’entrada general és de 10€, l’entrada reduïda és de 5€ i l’entrada per grups 8€.

Descobreix la història de la navegació en un edifici espectacular.

Si vols informar-te sobre tota la programació del Museu Marítim de Barcelona, descarrega’t el programa aquí.

Més informació a www.mmb.cat/activitats

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details