8ª Fira de la Llet a Vilobí d’Onyar

turisme catalunya revista esdeveniments rutes racons que fer catalunya agenda turistica propostes

8ª FIRA DE LA LLET A VILOBÍ D’ONYAR

( DATES PER CONFIRMAR )

Vilobí d’Onyar  viurà, el cap de setmana del 19 i 20 d’octubre, la 8ª edició de la Fira de la Llet, que reuneix, cada any, unes 15.000 persones.

Un esdeveniment de creació recent, però que troba els seus orígens en la Festa de Sant Galderic, patró dels pagesos catalans.

Activitats com:

  • Concursos de munyir a mà una vaca o de menjar flams.
  • Demostracions de cuina.
  • Exhibicions de perruqueria bovina.
  • Xerrades sobre el consum de làctics.
  • Maridatge de cervesa i formatges.
  • Presentació de nous productes.
  • Desfilada de maquinària agrícola.

Totes aquestes són algunes de les activitats d’una programació ben farcida i vinculada al món de la pagesia.

També compta amb dos espais emblemàtics per als visitants: el Lletòrum (parades amb artesans, que ofereixen degustacions i tastets de productes làctics) i el Bestiòrum (mostra d’animals de granja, amb especial atenció a les vaques).

A cada edició, la fira va incorporant nous atractius i al·licients per als visitants. Enguany, com a novetat, es podrà gaudir d’una exhibició de carruatges amb cavalls i participar en un concurs de cates de diferents tipus de llet.

Així mateix, el trenet que recorre el municipi durant el cap de setmana de la fira arribarà fins a la granja Mas Bes, a Salitja, on es podran visitar les instal·lacions.

D’altra banda, el dijous anterior, el 17 d’octubre, es durà a terme la jornada tècnica, adreçada als professionals del sector, en el marc de la qual s’atorgarà el 8è reconeixement al mèrit a la promoció del sector lleter al professor Sergi Calsamiglia, catedràtic de producció animal de la UAB i membre del Centre d’Experts Nacional de l’European Milk Board.

Per més informació, visita www.vilobidonyar.cat

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details