7è Festival de Rumba Catalana

7è FESTIVAL DE RUMBA CATALANA – RUMB(A) PALAMÓS

El 3 de juliol, s’inicia la 7è edició del Festival Rumb(A), concerts de rumba catalana a l’aire lliure i gratuïts.

Enguany hi ha la presència de Rumb(a)nd Palamós, Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic, Acorde a ti, Diego Cortés i Mabel Flores. Tots els concerts es realitzen a l’Arbreda Municipal a les 22h amb un aforament limitat, s’ha d’obtenir l’entrada gratuïta a www.lagorga.cat

Sempre però mantenint les mesures de seguretat sanitària, on el públic ha d’estar assegut mantenint la distància de seguretat d’un metre i mig o l’ús de la mascareta.

El Festival Rumb(A)Palamós torna un estiu més per posar en valor la música popular i tradicional en el gènere de la rumba catalana a la Costa Brava i per extensió a les comarques de Girona.

El 3 de juliol comença el festival amb la pròpia formació musical que s’ha creat expressament per al festival. La Rumb(a)nd Palamós, formada amb músics de renom de la rumba catalana, integrants d’altres grups i formacions rumberes catalanes. Els músics que integren la nova formació són concretament: Rafalito Salazar; David Torras, Daniel Landry, i Marc Dantuvi, tots ells veus i guitarres; acompanyats per Naama Hernandez i Eva Sendarrubias, a les palmes i balladores.

El 10 de juliol serà el torn de Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic. Fundador de Dusminguet i ànima de La Troba Kung-Fú, Joan Garriga és una figura clau per entendre l’evolució de la música popular del segle XXI feta a Catalunya.

L’inventor de la Rúmbia –barreja de rumba i cúmbia amb denominació d’origen vallesana- és molt més que un pioner de la fusió sense confusió: dins del seu acordió diatònic hi cap la tradició mediterrània, un coneixement gairebé enciclopèdic de l’univers llatí i Jamaica sencera.

La tercera de les propostes del festival arribarà el divendres 17 de juliol amb els Acorde a ti, artistes gironins que amb la seva proposta són els portadors del temperament necessari i uns bons transmissors de la RUMBA i els seus efectes. A dins seu està la clau, el ritme, que es propaga a través de la guitarra, les veus i el cajón.

El divendres 24 de juliol el festival Rumb(A)Palamós posarà damunt l’escenari de l’Arbreda a la formació de Diego Cortés, un dels grans noms de la rumba, del flamenc i amb un domini extraordinari de la guitarra que ens oferirà un recorregut sonor que no deixarà a ningú indiferent.

El tancament de la programació rumbera d’aquest festival es durà terme el divendres 31 de juliol amb la participació de Mabel Flores un dels noms que comença a fer-se un lloc dins del circuit “d’autor” gràcies a un directe que suposa una gran mostra de sentiment i sinceritat.

Després del seu pas per la banda catalana ‘La Flor del Otro’ ens porta una proposta que ens fa viatjar a través del worldmusic cap a l’alegria, amb dosis d’ironia, feminisme, vitalitat i emoció.

VISUALITZA EL CARTELL AQUÍ
Més informació  a l’agenda que trobareu a www.visitpalamos.cat

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details