70è Aplec de Matagalls

70è APLEC DE MATAGALLS

( DATES PER CONFIRMAR )

A l’estiu de 1950, amb motiu de la canonització del pare Claret, es promou per primera vegada l’Aplec de Matagalls. El centre i motiu dels aplecs són venerar la creu de Matagalls, sant Antoni Maria Claret, qui va ser regent de la parròquia de Viladrau, i Mn. Cinto Verdaguer, excels poeta i romeu del cim. Durant aquest dia, es congrega el cim del Matagalls amb centenars de persones.

L’any 1931 es va erigir la creu actual, cosa que fou promoguda per el Sr. Alfons d’Oriola-Cortada, comte de la vall de Merlès i propietari del cimal.

L’Aplec se celebra el 2n diumenge de juliol i està organitzat per l’Associació d’Amics de l’Aplec de Matagalls. Els actes principals al cim, acostumen a ser l’entrega dels premis a la constància pels anys participats, la missa i el cant dels adéus, a les 10 del matí al cim; la inauguració i el bateig d’alguna font al migdia i una ballada de sardanes a la plaça Major a la tarda.

Durant tots aquests anys, l’Associació d’Amics de l’Aplec de Matagalls també ha estat responsable de l’endegament i/o arranjament de 45 fonts montsenyenques.

Aproximació: 2h 30min des del Coll de Borderiol i a 15min amb cotxe des de la plaça Major.

Per més informació, visita www.viladrau.cat

Event Details
Leave a Comment

Event Details