Fira de Sant Vicenç de l’Espluga de Francolí

456a FIRA DE SANT VICENÇ-  EL FOC EL NOSTRE ORIGEN 2022

Una fira amb més de quatre-cents cinquanta anys d’història

La fira de Sant Vicenç de l’Espluga del Francolí torna després de l’aturada de l’any passat a causa de la Covid-19.

Se celebrarà del 20 al 23 de gener. En aquesta edició, el foc convidat seran els elements de cultura popular de foc de la Festa de la Fil·loxera de Sant Sadurní d’Anoia.

Un esdeveniment quatricentenari, que va néixer fa segles com una simple fira agrícola i on hi havien productes d’aprovisionament.

Des de 2020, aquesta fira compta amb un nou relat cultural, turístic i comercial, i d’interès turístic basat en el món del foc que dota de contingut i singularitza la mostra espluguina. Aquest acte és una bona proposta per preservar el sentit comercial: de compra, venda i mostra de productes de proximitat i artesania. S’han implicat en promocionar la presència de productes artesans per potenciar en l’àmbit comercial. També han incorporat una mostra de noves tendències en diferents sectors. Per això mateix, les empreses espluguines tindran el seu espai en el recinte firal i el comerç local obrirà les portes en el seu horari habitual.

Cartell de la 456a fira de Sant Vicenç

El FOC EL NOSTRE ORIGEN

Aquest nou relat que singularitza l’esdeveniment firal, està basat en el món del foc, com s’anomenat anteriorment. Per tant, el relat parteix de la fascinació que sent la Humanitat des de l’origen del foc.

El foc és un element que transforma, que ha ajudat a evolucionar en molts àmbits de la vida quotidiana, comercial i social. Per això mateix, a l’Espluga el foc retorna als orígens, en aquells que la vida era compartida a les cavitats subterrànies de les coves, i que amb el pas dels temps, ha esdevingut un revulsiu en la millora de condicions de la vida de la humanitat. Vincles que es potencia, entre territoris, amb la participació institucional i l’acollida del foc convidat per part dels diables de l’Espluga, representativa del món del foc en l’àmbit de la cultura popular al municipi.

L’objectiu de la proposta d’impuls vol reforçar i posicionar l’esdeveniment espluguí en el mapa de fires del nostre territori, un eix temàtic que articuli propostes al voltant d’aquest nou relat.

Durant aquests quatre dies de fira, també trobaràs, en el programa d’activitats, altres actes com esmorzars populars, dins el marc de la festa Comarcal de l’Oli i el Vi Novell inclosa en els actes. Un espai dedicat als oficis d’art, demostració de tall i concurs de motoserra. A més, inclou tallers per als més petits, exposicions, conferències, concerts i actes amb la participació de les entitats espluguines.

Més informació a www.esplugadefrancoli.cat

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details
Suscripcions

PUBLICITAT

Anuncia't

PUBLICITAT

turisme catalunya revista esdeveniments rutes racons que fer catalunya agenda turistica propostes

PUBLICITAT

turisme catalunya revista esdeveniments rutes racons que fer catalunya agenda turistica propostes