35è Concurs d’Arts Plàstiques de Begur

35è CONCURS D’ARTS PLÀSTIQUES DE BEGUR 

Enguany, els visitants seran els encarregats de decidir el guanyador del certamen a través d’una votació popular entre les cinc obres finalistes escollides pel jurat.

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament impulsa aquest estiu una nova edició del tradicional Concurs d’Arts Plàstiques de Begur, que enguany compleix el seu 35è aniversari consolidant-se com un dels certàmens artístics amb més bagatge i de referència al municipi i arreu del territori.

El concurs manté l’esperit i l’essència d’anys anteriors, però incorpora aquest 2020 una destacada novetat amb l’objectiu d’accentuar el caràcter popular de la convocatòria i mantenir l’alt nivell qualitatiu del certamen i de totes les creacions que s’hi presenten.

I és que per primera vegada seran els veïns i veïnes els encarregats de decidir el guanyador del concurs a través d’una votació popular. En aquest sentit, hi haurà un jurat tècnic/artístic que escollirà un màxim de cinc obres finalistes, i aquesta selecció se sotmetrà a votació popular.

Les obres s’exposaran del 16 de setembre al 3 d’octubre a la Sala d’Exposicions Municipal del Centre Cultural Escoles Velles, i els visitants podran puntuar de manera individual fins al 30 de setembre cadascun dels treballs per definir l’obra guanyadora, que obtindrà un premi de 1.500€.

Mentrestant, el jurat tècnic/artístic escollirà directament el premi al millor artista de Begur, que obtindrà un trofeu honorífic; i el mateix jurat també tindrà la potestat de resoldre empats o qualsevol imprevist.

Ferran Plaja ja espera successor

L’any 2019 el guanyador del certamen va ser el begurenc Ferran Plaja, que també es va endur el premi de millor artista local amb l’obra “Olivera”. Aquesta pintura és la protagonista de la imatge gràfica del concurs d’enguany.

A la convocatòria d’enguany hi poden participar tots els artistes plàstics, majors d’edat, en qualsevol dels àmbits de la pintura, escultura, dibuix o suports i tècniques utilitzats per l’art contemporani.

Les obres s’han de lliurar de l’11 al 29 d’agost al Centre Cultural Escoles Velles (c/ Bonaventura Carreras, 11), en horari de dilluns a dissabte de 16.30 h a 20 h; i els premis s’entregaran el 3 d’octubre de 2020, a les 19 h, a la Sala d’Exposicions Municipal del Centre Cultural Escoles Velles.

VISUALITZA LES BASES DEL CONCURS AQUÍ
Per més informació, visita visitbegur.cat

Organitza:

Ajuntament de Begur

Event Details
Leave a Comment

Event Details