19es JORNADES DE LA GALERA I LA CUINA MARINERA DE CAMBRILS
Del 9 al 25 de febrer, Cambrils celebra les 19es Jornades Gastronòmiques de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrilks.
Durant aquests dies, la galera serà la protagonista en les taules dels restaurants, Concurs per a joves Cuiners, receptes, degustacions populars i aparadors comercials.
Cambrils es caracteritza per ser el bressol dels grans cuiners. L’excel·lència gastronòmica és un dels seus grans reclams i, precisament per això, posa esment en promocionar un dels seus productes estrella: La Galera.
Durant les jornades, un total de 24 restaurants cambrilencs ofereixen a tastar, tant a locals com a visitants, menús únics i originals, adoptant com a ingredient principal la galera. Un crustaci, fins i tot present en postres i elaboracions dolces, gràcies a la imaginació i a l’esperit de superació dels restauradors.
Participen activament, a més, entitats locals com la Cooperativa Agrícola, la Confraria de Pescadors i l’Escola d’Hoteleria i Turisme, amb degustacions populars tant variades com la tradicional Galerada popular amb fideus, segons la recepta d’abordo, o la Fregida de galeres i calçots.