La Ruta dels Ponts de Girona

Rutes per Catalunya Ruta dels Ponts

Ruta dels Ponts de Girona

Girona enamora, però els seus ponts també, i amb aquesta ruta podreu gaudir de la ciutat al màxim, travessant el riu Onyar i tots els ponts que creen aquesta ruta, ens acompanyeu?

La ruta comença a Plaça de Catalunya, des d’on es pot observar el Pont de Pedra, el primer pont de la ruta.

Pont de pedra

El Pont fet de pedra, com el seu nom indica, travessa el riu Onyar i forma part de l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. És un pont amb molta història darrera, formava part de la carretera que anava de Madrid a França i es deia Pont d’Isabel II, va ser inaugurat el 29 de juny de 1856, i fins avui.

Voltejant el riu, tot recte a uns metres, es troba el Pont de les Peixateries Velles, el segon pont de la ruta.

Pont de les peixateries velles

El pont més reconegut de Girona, l’indret on és impossible no parar i capturar-ho amb una càmera fotogràfica o mòbil.

També forma part de l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. La construcció la va realitzar la companyia Gustave Eiffel de París, que en aquells temps, també construïa altres ponts per RENFE.

Si es segueix caminant recte, mentre Girona ens meravella amb els seus paisatges, es trobarem el Pont d’en Gómez, el penúltim pont de la ruta.

Pont d’en Gómez

Un pont format per un sol arc, un pont màgic i que aprofita al màxim l’espai per unir les dos parts del riu.

També és conegut com el pont de la Princesa, el pont més romàntic de Girona, on a la nit, la seva bellesa ressalta encara més. Un indret molt reconegut, ja que s’han rodat pel·lícules molt conegudes com ara “Tinc ganes de tú”, l’adaptació de la novel·la de Moccia i la segona part de la famosa pel·lícula “A tres metres sobre el cel”.

Una curiositat del pont és que, si et poses al mig i just on és fa més estret, al saltar, el pont es mou, degut a la dilatació tèrmica de la calor i la contracció dels materials amb el fred. Una curiositat per als més atrevits!

I ja per últim, el pont de Sant Feliu, l’últim de la ruta.

Pont de Sant Feliu

El pont més nou de Girona i l’últim que creua el riu Onyar. Es poden observar les cases de colors del riu, la perspectiva més típica de Girona, una imatge màgica que ens regala aquest pont.

En creuar el Pont hi trobem el Cap de la Lleona, una escultura que representa una llegenda de Girona. Aquesta llegenda diu que s’ha de besar la part del cul de l’escultura de la Lleona, que es troba enfilada al costat de la columna del campanar de Sant Feliu. Antigament hi havia l’hostal anomenat “Lleona” i si li besaves l’escultura, et podries quedar a Girona o be tornar-hi. L’hostal ja no hi és, però la llegenda segueix amb el boca a boca.

Així doncs, gaudeix de la Ruta dels Ponts de Girona, i enamora’t encara més de la ciutat!

Ajuntament de Girona

Venue Details
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map
UBICACIÓ