Temps de pèsols al Maresme

TEMPS DE PÈSOLS

El pèsol, conegut també com “la perla verda del Maresme”, és un dels llegums amb més tradició de la comarca.

Amb l’arribada de la primavera i el bon temps, el mesos de març i abril, nombroses localitats convoquen activitats de divulgació gastronòmica d’aquest producte de la terra, tan preuat com valorat a la cuina i a la taula.

El pèsol del Maresme ha estat catalogat com a producte singular de la comarca i es mereix ser el protagonista de les Jornades Gastronòmiques “Temps de Pèsols”, en les quals podeu gaudir amb la ruta de tapes, degustacions i  menús especials i plats elaborats amb pèsols del Maresme en diferents restaurants, comprar exquisideses a comerços artesanals i omplir el cistell directament de productors.

  • Ruta Gastronòmica de la tapa del Pèsol

El dia 15 de març a Caldes d’Estrac es duu a terme la Ruta Gastronòmica de la tapa del Pèsol.

Cada restaurant adherit a la ruta cuinarà una tapa amb pèsol de la floreta. Cal fer la reserva de les tapes a www.caldetes.cat/pesolada.

El seu cost és de 5 euros i inclou una consumició. A més, es podrà participar en un sorteig d’un dinar o sopar per a dues persones en un dels restaurants adherits a la ruta.

  • 21ª Festa del Pèsol Garrofal

A Sant Andreu de Llavaneres  se celebra la 21a Festa del Pèsol Garrofal de l’1 al 30 d’abril.

S’organitzen diferents activitats com taller de cuina de pèsol garrofal, botigues al carrer, passejades en poni per a infants, concurs de cuina, la Pesolada popular i la Fira del Pèsol amb parades de venda de pèsols. 

  • Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró

A Mataró,  del 12 de març al 26 d’abril   s’encarreguen de dur a terme les Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró, que s’elabora amb sèpia acompanyada de pèsols i patates.

Descobreix més sobre aquesta festa a la pàgina web www.costadebarcelonamaresme.cat/ i assabenta’t de tots els restaurants i establiments que s’han adherit a la festa per donar vida al pèsol del Maresme.

Per més informació, visita www.costadebarcelonamaresme.cat

Organitza:

Deixa un comentari

Informació de l'esdeveniment
Suscripcions

PUBLICITAT

Anuncia't

PUBLICITAT

Anuncia't