Jornades Europees de Patrimoni

JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI

Les Jornades Europees de Patrimoni celebren 30 anys de descobertes

Un any més, Catalunya celebra les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que té lloc lloc, ininterrompudament a Catalunya, des del 1991. Estan considerades l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural.

Aquest any, la festa major del patrimoni cultural és més especial que mai: se celebren 30 anys d’organització de les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya. Al llarg d’aquests anys, sota l’impuls de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Institut Ramon Muntaner i l’Associació Capital de la Cultura Catalana, hem apropat la riquesa i la diversitat del patrimoni cultural a la ciutadania. Centenars de municipis, museus, monuments, associacions i entitats culturals d’arreu del territori, any rere any, han obert les portes de casa seva i han donat a conèixer el nostre passat i la nostra identitat cultural.

Així doncs, els dies 8, 9 i 10 d’octubre et convidem a viure i celebrar amb nosaltres aquests 30 anys de descobertes del patrimoni cultural català amb noves activitats i experiències singulars: portes obertes, visites guiades, concerts, activitats i tallers familiars… Podràs consultar aquest gran ventall de propostes a l’agenda en línia

JEP 2021. Un patrimoni per a tothom

El Consell d’Europa proposa celebrar les Jornades Europees de Patrimoni sota el lema Un patrimoni per a tothom. Amb aquest tema, l’edició d’enguany de les Jornades convida a totes les institucions, entitats i associacions que participen en l’esdeveniment a programar activitats tenint més presents que mai la varietat i diversitat de públics i col·lectius, per tal que tothom, en igual de condicions pugui gaudir de la festa major del patrimoni cultural.

“Tota persona té dret a prendre part lliurement en la vida cultural de la comunitat, a gaudir de les arts i a participar en el progrés científic i en els beneficis que d’ell resultin”. (Article 27 de la Declaració Universal de Drets Humans).

Per més informació, visita patrimoni.gencat.cat

Organitza:

 

Detalls de l'esdeveniment
Leave a Comment

Detalls de l'esdeveniment