Fira de la Tòfona de Centelles

turisme catalunya revista esdeveniments rutes racons catalunya que fer catalunya agenda turistica proposta

FIRA DE LA TÒFONA DE CENTELLES

El cap de setmana del 18 i 19 de desembre tindrà lloc a Centelles la tradicional Fira de la Tòfona, la qual es realitza des de l’any 2008 amb l’entrada del preludi de Nadal. És el moment dadquirir i tastar el diamant negre de la cuina no només a la fira, sinó també als diferents establiments i restaurants del municipi.

L’Ajuntament de Centelles, organitzador de la Fira, proposa un espai on les persones que el visitin poden aprendre, comprar, tastar i divertir-se. La Fira aplega un mercat en un lloc màgic i amb un factor comú, la tòfona.

La mostra de parades s’amplia a altres seccions associades al fong com els formatges, embotits i altres productes trufats. La Fira també es complementa amb diferents activitats paral·leles per a tota la família, la majoria d’accés gratuït i de formació en directe.

Entre elles hi destaquen les demostracions culinàries i el taller de perdre la por a cuinar amb tòfona. En aquesta edició també tindrà lloc el III concurs de cuina amb tòfona destinat als alumnes dhostaleria amb l’objectiu de donar conèixer la tòfona a les futures generacions de cuiners que actualment cursen estudis de cuina i pastisseria.

Els plats a confeccionar seran de lliure elecció de cada persona participant amb l’obligatorietat que han de contenir tòfona com a part dels seus ingredients. El dia 19 de desembre es presentaran els/les 4 concursants finalistes. Paral·lelament amb la fira, diversos bars i restaurants del poble oferiran a la seva clientela atractius plats i menús especials amb tòfona i amb la millor selecció de productes locals.

Un altre dels actes a destacar dintre de la fira és el clàssic concurs de gossos tofonaires, on els espectadors podran assistir a l’espectacle de veure en acció a cercadors de tòfones mitjançant lespectacular olfacte dels seus animals.

En aquesta exhibició, cada gos concursant disposarà d’un temps màxim de 4 minuts per trobar un total de 4 tòfones enterrades sota terra. Es tracta d’una completa coordinació entre el gos i la persona que a més és respectuosa amb lentorn, atès que els tofonaires tenen en compte el cicle de la tòfona i respecten les dates de la seva recollida, que per la tòfona negra d’hivern, comença el 15 de novembre i finalitza el 15 de març.

La Joia de la terra embriagarà Centelles!

*Fotografia de portada: Rafa Panetieri del "Roca Moo" de Barcelona

Per més informació, visita www.centelles.cat

Organitza:

Deixa un comentari

Informació de l'esdeveniment
 • Data d'inici
  18 de desembre de 2021
 • Data final
  19 de desembre de 2021
 • Estat
  Anteriors
 • Comarca
 • Categoria
 • Situació
  Carrer Nou, 19, 08540 Centelles, Barcelona
 • Telèfon
  938 81 03 75
Suscripcions

PUBLICITAT

Anuncia't