
FIRA DE FORMATGES ARTESANS DE L’ALT URGELL
La Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell 2021, que tindrà lloc el cap de setmana del 15, 16 i 17 d’octubre s’adaptarà a les mesures sanitàries per la Covid-19.
La Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell, un dels esdeveniments més esperats tant pels urgellencs com pels sectors econòmics de la ciutat. Després de 27 edicions, ens hem posicionat com l’aparador i el punt de trobada dels formatges artesans del Pirineu. Som, i estem encantats de ser-ho, LA CAPITAL DEL FORMATGE.
La Fira d’enguany està condicionada, com no podria ser d’una altra manera, per la COVID. Hem dissenyat una fira adaptada, que aprofita al màxim els espais oberts, que respecta les distàncies i que pren les mesures sanitàries que cal en cada moment.
Aquest any sortim de nou al carrer i repensem espais, reubiquem els sectors de la Fira i, malauradament, hem de prescindir d’uns altres.
Activitats de la Fira de Sant Ermengol
- Fira d’artesania al Passeig Joan Brudieu
- Fira de productes de proximitat i ecològics del Pirineu a la Plaça dels Oms
- Autofira i Gastrofira al carrer Doctor Peiró
Activitats de la 27ª Fira de Formatges Artesans del Pirineu
- Formatgers participants
- Concurs de Formatges Artesans del Pirineu: Dissabte 16 a les 10h a la Sala Polivalent (a porta tancada).
- Aula de tast: 16, 16 i 17 d’octubre a la Sala Polivalent.
- Jornada tècnica: Dissabte 15 d’octubre de les 15h a les 18h a la Sala Polivalent.
Fira Online
La Fira Online és una nova manera d’entendre la Fira de Sant Ermengol i en especial, la Fira de Formatges Artesans del Pirineu.
Hem creat un canal Youtube propi, vinculat a aquesta página web, que oferirà de manera permanent diversos continguts audiovisuals d’interès per a les persones amants del formatge artesà.
Al llarg de l’any 2020 i 2021, i de manera periòdica, ampliarem aquests continguts que es podran seguir des d’aquesta web, el nostre canal Youtube i que anirem informant a través de les nostres xarxes socials.
- Aula de tast: En aquest espai hi trobareu diversos tastos de formatges guiats pel gastrònom Pep Palau, uns tastos que han estat enregistrats a l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell.
- Tallers de cuina amb formatge: Als tallers de cuina hi haurà una selecció de quatre restaurants de l’àmbit pirinenc que fan servir el formatge artesà del Pirineu a les seves cartes i ens ensenyaran a fer les seves receptes amb un d’aquests formatges.
- Formatges d’autor: En aquest espai podreu conèixer tres formatgers artesans del Pirineu català. Amb ells descobrirem la seva forma de vida, el secret de l’èxit dels seus formatges i fins i tot els podrem tastar amb els seus propis comentaris i al costat del gastrònom Pep Palau.