Festa Major de Sitges

SANT BARTOMEU 2022 – FESTA MAJOR DE SITGES

El dia 24 d’agost els sitgetans celebren la Festa Major en honor a Sant Bartomeu (19-28 d’agost), i el dia 23 de setembre ho fan en honor a Santa Tecla (14-25 de setembre), compatrons de la vila i de la Parròquia de Sitges des de l’edat mitjana.

Són, ambdues, les festes més importants i significades dels sitgetans. I la realitat de la seva proximitat en el calendari propicia que la vila visqui i, en efecte, organitzi un sol període festamajorenc que integra les dues celebracions.

Les celebracions en honor als compatrons sitgetans s’organitzen al voltant d’actes de caire religiós, com els repics de campanes, el solemne Ofici o la processó de Sant Bartomeu i de Santa Tecla, i en actes de vessant folklòrica i popular, com les cercaviles, les processons cíviques, el castell de foc, les revetlles o les representacions dels balls amb parlaments.

La Festa Major de Sitges ha estat declarada com a festa patrimonial d’interès nacional. 

Per als sitgetans, la Festa Major tensa l’arc del dia a dia i ens expulsa dels escenaris del costum. Llavors, com instal·lats en un univers paral·lel, ens renova amb les noves lleis de l’emoció, amb la gravetat d’una pau insòlita, i amb el ritme frenètic d’una manera nova d’entendre i d’esprémer el pas del temps.”

Descarrega’t el programa aquí. 
Per a més informació, visita www.sitgesfestamajor.cat

Organitza:

Ajuntament de Sitges

Informació de l'esdeveniment
 • Data d'inici
  19 d'agost de 2022
 • Data final
  28 de setembre de 2022
 • Estat
  En curs
 • Categoria
 • Situació
  Plaça de l'Ajuntament, 08870 Sitges, Barcelona
 • Telèfon
  93 811 76 47
 • Correu electrònic
  tradicionsifestes@sitges.cat
Suscripcions

PUBLICITAT

Anuncia't