Festa Major de maig a Tàrrega

FESTA MAJOR DE MAIG A TÀRREGA 2023

La Festa Major de Tàrrega, referent a les terres de Lleida, honora la Mare de Déu de l’Alba i les Santes Espines, les patrones de la ciutat. Són dies de tradició, cultura popular, convivència, música, balls, gresca i gastronomia, i que omplen de públic els carrers i places. Durant els dies 11, 12, 13 i 14 de maig se celebren nombrosos actes tradicionals i folklòrics com són el Ball de l’Eixida, la Nit del Tararot, la Processó de les Santes Espines, la Trobada de Gegants i Capgrossos, el Corre-Tossino, correfocs, cercaviles…

Els exponents de cultura popular han guanyat molta presència els darrers anys i han esdevingut emblemàtics, impulsats a partir de la creació de l’Àliga de Tàrrega. Són, per exemple, els Nans, Lo Tossino, els Cavallets o les Arquets. També destaquen a la programació altres al·licients festius com concerts, teatre, sardanes, esports, animació infantil i concentracions d’entitats. El carrer és concebut com un espai de trobada i convivència amb un reguitzell de propostes gratuïtes per a tota la família.

En el marc de la Festa Major, Tàrrega també convida a conèixer i tastar les especialitats gastronòmiques de la Firacóc – Aplec del Cóc i Mostra de Productes de Fleca, el gran aparador dedicat al cóc urgellenc on hi trobaràs una gran varietat de cócs, coques de recapte i tota mena de productes de fleca, amb més de d’una vintena d’expositors.

Pots veure la programació de la Festa Major en aquest enllaç

Per a més informació, visita www.tarrega.cat

Organitza:

 

Event Details
Leave a Comment

Event Details