La Fira del Bosc i la Pagesia de Vallgorguina

turisme catalunya revista esdeveniments rutes racons catalunya que fer catalunya agenda turistica proposta

LA FIRA DEL BOSC I LA PAGESIA DE VALLGORGUINA

Qui tingui ganes de descobrir la vida i l’entorn de la Catalunya rural, obligatòriament ha de guardar-se el cap de setmana dels dies 23 i 24 de novembre d’aquest any perquè a Vallgorguina se celebra una nova edició de la Fira del Bosc i la Pagesia.

Sense cap mena de dubte és l’esdeveniment més important de l’any que se celebra en aquest municipi que no arriba als tres mil habitants, però que el cap de setmana de fira els visitants poden arribar a multiplicar per cinc la població!

Com es ve fent els darrers anys, l’aposta d’èxit segueix sent el centre neuràlgic del municipi, sobretot la Carretera Nova que durant dos dies es converteix en un immens aparador que apropa al visitant al món del bosc, la natura i la pagesia promovent el respecte envers aquest i valorant la importància que té.

La finalitat és donar a conèixer Vallgorguina arreu de Catalunya i alhora fer un homenatge a totes aquelles persones que, antigament perquè ara ja no hi queda pràcticament ningú, treballaven al camp o al bosc.

Per aconseguir-ho s’han programat una àmplia varietat d’activitats que endinsaran en el món rural a petits i grans.

Programa

EXHIBICIÓ D’UN AIZKOLARI

L’obertura de la Fira es farà el dissabte 23 de novembre a les 10 del matí i durant tot el dia tindrà lloc un seguit d’activitats com una demostració de figures tallades amb motoserra i l’exhibició d’un aizkolari tallant amb destral. Aquest any, però, els visitants podran veure un concurs de motoserra disputant tres de les cinc proves que es fan en un campionat mundial: canvi de cadena, desbrancat i abatiment.

EL MUSEU DEL BOSC I LA PAGESIA

L’Ajuntament de Vallgorguina uns anys enrere va comprar l’antiga casa de Can Mainou i després la va remodelar per acollir-hi el Museu del Bosc i de la Pagesia i que tothom qui s’hi apropi podrà gaudir  dels tres espais de l’equipament on s’explica la història i s’hi poden veure les eines i explicacions de la pagesia.

NOVETATS

La Fira també  fa innovacions cada any aportant activitats d’actualitat que alhora estan  relacionades amb el món rural. Aquest any aposta per un taller de bioconstrucció on els participants realitzaran una cúpula geodèsica amb canyes.

D’altra banda també hi haurà la presència d’un centre equí de doma natural que acostarà aquesta filosofia als més petits, que podran pentinar i portar del ramal els cavalls educats amb aquesta tècnica més conscient i sensible amb els animals.

Amb tot aquest conjunt esperem que tots els visitants d’enguany se’n tornin a casa  satisfets i amb ganes de tornar-hi l’any vinent!

Per més informació, visita turismevallgorguina.com

Organitza:

Deixa un comentari

Informació de l'esdeveniment
Suscripcions

PUBLICITAT

Anuncia't

PUBLICITAT

Anuncia't