La Cuina del Bacallà a Tossa de Mar

LA CUINA DEL BACALLÀ A TOSSA DE MAR

Campanya gastronòmica de l’1 al 31 de març de 2020

L’Oficina de Turisme de Tossa, amb el suport de 7 restauradors de la vila, organitza per novè any consecutiu la campanya gastronòmica de “La Cuina del Bacallà”.

Una mica d’història… 

El bacallà ha estat i continua essent un dels ingredients més tradicionals i més versàtils dels plats de Quaresma de la nostra cuina. Després de l’època de disbauxa que suposa el Carnaval, comença, segons el calendari litúrgic cristià, una etapa de reflexió, penitència i dejuni per preparar-se per la celebració de la Pasqua.

A Catalunya s’acostumava representar la Quaresma a través d’una dona vella amb set cames (simbolitzant les set setmanes que durava aquesta etapa) i amb un bacallà a la mà, mostra de la importància d’aquesta menja a casa nostra.

La celebració 

Els restaurants que participen a La Cuina del Bacallà de Tossa recuperen aquesta tradició culinària i proposen un menú especial de tres plats, diferent a cada establiment, en el que es dona especial rellevància al bacallà, un peix considerat adequat pel dejuni, que ara han sabut convertir en un gran plat de festa.

Els preus dels menús van dels 25 als 35 € per persona.

Algunes de les especialitats que s’ofereixen a l’edició d’enguany són:

  • Bunyols i les croquetes de bacallà
  • Pebrots farcits de brandada
  • El tradicional cim i tomba de Tossa amb bacallà
  • Bacallà a la tossenca, a la catalana, amb mongetes seques, amb cigrons i cloïsses, amb tomata, a l’aroma de mel o confitat amb el seu pil-pil.
  • Llom de bacallà confitat amb romaní i ceba rossa
  • Arròs de bacallà

I moltes altres!

Els restaurants que participen en aquesta novena edició són: Bahia, Can Carlus, Can Pini, Mestre d’Aixa, Minerva, Pizzeria Bello i Sa Muralla.

Per més infomració, visita www.infotossa.com

Organitza:

Deixa un comentari

Informació de l'esdeveniment
Suscripcions

PUBLICITAT

Anuncia't

PUBLICITAT