Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta

TRADICIÓ I CULTURA EBRENQUES A PRINCIPIS DEL SEGLE XX

( DATES PER CONFIRMAR )

Aquesta reconeguda festa, la qual commemora aquells anys quan la petita vila va esdevenir en ciutat, si pot viure la recreació de com vivien aquells pagesos que van fer possible la transformació d’Amposta. Es tractava d’una època d’arribada d’innovacions que va revolucionar la manera de treballar i de viure i que, a poc a poc, ha anat esdevenint-se amb una població única. Fent memòria de la vida de la capital del Montsià en aquesta festa es comparteix d’una manera especial el seu patrimoni amb les terres del seu voltant, deixant descobrir a tots els seus visitants la vida de finals del segle XIX fins als anys 20 del segle XX.

Entre mantons i faldetes entre carros i cavalls, entre cants i ballades, i amb la mateixa il·lusió que el primer any, se celebra, la Festa del Mercat a la Plaça i un seguit d’activitats, actes i esdeveniments d’època tradicional recordant tots els oficis, la cultura, l’art, la gastronomia, la història i la literatura que la van caracteritzar en el passat.

Davant d’una oferta turística envejable, avui en dia, els ampostins i ampostines, orgullosos de la seva feina, viuen molt intensament i presumeixen d’aquesta festa a tot visitant. Els seus esforços durant tots aquests anys per consolidar aquesta festa han estat plasmats en diferents actes, que ocupen totes les hores del dia al llarg del cap de setmana.

Aquest any arriba amb més empenta que mai i, durant els dies 17, 18 i 19 de maig a Amposta tothom es vesteix de tradició, tal com anaven els avantpassats del municipi a principi del segle XX. Et volen mostrar per uns dies com era tot abans, deixant una petjada d’allò que ens fa ser avui en dia als ciutadans.

Gaudeix de les petites coses que són les que ens fan grans, tot passant per tallers, personatges centenaris, jocs i tradicions, de música, de cultura, de tradició, d’espectacles, gastronomia, mercat i concursos, entre moltes altres activitats. Els artesans omplen carrers del nucli, i els actors dels espectacles en locals de la ciutat,  han aconseguit crear un pols vital festiu on s’han unit treball, il·lusió i complicitat. Essent així un espai ple vitalitat, de compromís i germanor que fan que l’esforç de tots, any rere any, sigui una realitat.

El mercat setmanal

Tot ve de quan era habitual que en moltes viles i ciutats, el mercat setmanal tenia lloc a la Plaça Major, on hi havia l’edifici de l’ajuntament i l’església. La celebració del mercat comportava un important moviment de gent, carros i tartanes del poble i d’altres vinguts de les poblacions properes, que entraven i sortien pels carrers propers a la plaça. Dir que el Pont Penjant és un dels espais emblemàtics de la ciutat i té un protagonisme destacat en la festa.

Deixa un comentari

Informació de l'esdeveniment
 • d
  h
  m
  s
 • Data d'inici
  17 de Maig de 2020 00:00
 • Data final
  19 de Maig de 2020 23:00
 • Estat
  Pròximament
 • Comarca
 • Categoria
 • Situació
  Pl. de l'Ajuntament, 43870 Amposta
 • Telèfon
  977 70 00 57
 • Correu electrònic
  ajuntament@amposta.cat
Suscripcions

PUBLICITAT

Anuncia't

PUBLICITAT

Anuncia't