Caminada Popular del 55è Dia del Camí de Muntanya

turisme catalunya revista esdeveniments rutes racons catalunya que fer catalunya agenda turistica proposta

CAMINADA POPULAR DEL 55è DIA DEL CAMÍ DE MUNTANYA

( DATES PER CONFIRMAR )

El Centre Excursionista La Xiruca Foradada organitza la Caminada Popular del 55è Dia del Camí de Muntanya, el pròxim diumenge 17 de novembre al matí.

Aquesta trobada servirà per inaugurar una nova ruta senyalitzada que s’ha batejat amb el nom “Pel pla del Pla” i té una llargada de 12,5 quilòmetres.

La nova ruta discorre per diferents camins del terme. El primer tram correspon al GR 175 fins a la Ruta de la Capona i el camí del Mas d’en Roig. Des d’allà, va fins el camí de Sant Pere, continua fins el Mas del Rossell i el camí de les Parellades, passa pel Camp de Vol i finalitza al recinte de la Fàbrica.

La inscripció és gratuïta per a les persones residents al Pla de Santa Maria i cal fer-la a la seu de l’Ajuntament, en horari d’oficina.

Les persones que estiguin federades o que no siguin residents al Pla es poden inscriure clicant aquí.

Per a les persones no residents i no federades, el cost de l’activitat és de 6,50 euros i inclou l’assegurança i l’esmorzar.

Una mica d’història

El Dia del Camí de Muntanya de la IV Vegueria de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) va néixer el 1965 com una iniciativa per recuperar els camins que s’anaven perdent per causa del despoblament rural. La trobada s’ha convertit en una festa de l’excursionisme català per inaugurar la recuperació d’un camí cada any.

El programa per al dia 17 de novembre preveu la recepció i acreditacions a partir de les 8 del matí al recinte de La Fàbrica del Pla.

L’inici de la caminada serà a les 9 en punt i a les 10 tindrà lloc l’esmorzar, proporcionat per l’organització, a l’aparcament de la Ruta de la Capona. Després de la inauguració formal del camí seguirà la caminada i s’arribarà de retorn a La Fàbrica a les 13.30 del migdia.

Es preveu que més de mig miler de persones assisteixin a la caminada, per la qual cosa La Xiruca ha demanat als restaurants del poble que preparin un menú especial per als visitants. A la tarda, l’Ajuntament els oferirà un recorregut guiat pel Centre d’Interpretació del Tèxtil i l’Església de Sant Ramon.

Per consultar el programa detallat de l’excursió i els menús que ofereixen els restaurants planencs a la pàgina web de La Xiruca Foradada, clica aquí

Organitza:

Event Details
Leave a Comment

Event Details
Suscripcions

PUBLICITAT

Anuncia't

PUBLICITAT

turisme catalunya revista esdeveniments rutes racons que fer catalunya agenda turistica propostes

PUBLICITAT

turisme catalunya revista esdeveniments rutes racons que fer catalunya agenda turistica propostes